Recepty na chutné vánoční dezerty

K Vánocům neodmyslitelně patří i nějaký ten sladký moučník. V každé rodině jsou oblíbeny určité druhy, ale změna jistě potěší. Nabízíme vám pro příští mlsání dobrou inspiraci v našich receptech.
Ovocný dort se šlehačkou

Recept na jablka v županu s vínovým krémem ( pro 4 osoby )

1 balíček mraženého listového těsta, 50 g másla, 50 g sekaných loupaných mandlí, 30 g moučkového cukru, 100 g hrozinek, 4 velká kyselejší jablka, 1 vejce

Krém – 1 vejce, 3 lžíce cukru, čtvrt litru bílého polosuchého vína

Jak budeme postupovat

Z rozmraženého listového těsta vyválíme čtyři čtverce o velikosti asi 16 x 16 centimetrů a čtyři kolečka o průměru 3 centimetry. Máslo dáme rozpustit v pánvi, přidáme oloupané jemně nasekané mandle, cukr, hrozinky a mícháme vařečkou až do zlatého zabarvení směsi. Necháme vychladit.

 

Jablka oloupeme a zbavíme jádřince. Vzniklý otvor naplníme směsí s mandlemi a hrozinkami. Čtverce listového těsta potřeme rozšlehaným vejcem, položíme do jejich středu naplněné jablko a zvedneme všechny rožky nahoru, spojíme a aby se nám rožky při pečení neotevřely, tak je pojistíme ještě vykrojeným kolečkem, které přitiskneme.

 

Jablka položíme na plech vyložený pečícím papírem, potřeme je rozšlehaným vejcem a dáme do trouby předehřáté na 220 °C upéct. Před dopečením ještě jednou potřeme vejcem.

Krém

Do kovové misky dáme vejce, cukr, víno a v horké lázni, nesmí vařit, vyšleháme do husté pěny. Můžeme použít i krém uvařený z vanilkového pudinkového prášku. Podáváme na dezertním talířku - jedno jablko a vedle dáme trochu krému. Dozdobíme meduňkou, plátky čerstvých jablíček nebo kuličkami hroznového vína.

Vánoční recept na nepečený pomerančový dort

200 g dětských piškotů, 400 ml mléka, 100 g kandované pomerančové kůry, 50 g hrozinek, 100 ml rumu, 1 vanilkový pudinkový prášek, cukr, 1 pomeranč, šlehačka na zdobení

Jak budeme postupovat

Kandovanou pomerančovou kůru omyjeme a drobně nakrájíme. Rozinky spolu s kůrou zalijeme rumem a necháme několik hodin odležet. Před přípravou povaříme 30 minut na mírném ohni. Do hrnce, nejlépe s teflonovým povrchem, nalijeme mléko, přidáme cukr a pudinkový prášek, rozmícháme a podle návodu na pytlíku uvaříme.

 

Připravíme si menší dortovou formu a na její dno nalijeme třetinu pudinku, na který poklademe polovinu piškotů. Do zbylého pudinku vmícháme kůru, hrozinky a další třetinou zalijeme piškoty. Dáme další vrstvu piškotů a poslední vrstva bude zbytek pudinku. Dáme vychladit, nejlépe přes noc. Dobře ztuhlý dort zdobíme plátky oloupaného pomeranče a šlehačkou.

Oslavte Vánoce s magazínem Chovatelka.cz - chutné recepty na pečené i nepečené vánoční cukroví do vaší kuchařky

Nejoblíbenější druhy vánočního cukroví 1.díl

Oblíbené vánoční cukroví - 2.díl

Oblíbené vánoční cukroví - 3.díl

Oblíbené vánoční cukroví - 4.díl

Oblíbené vánoční cukroví - 5.díl

Oblíbené vánoční cukroví - 6.díl

Oblíbené vánoční cukroví - 7.díl

Vánoční perníčky

Vanilkové rohlíčky

Kokosky

Mandlové hrudky

Vánočka - domácí chutná nejlépe

Nugátové kostky

Kokosové cukroví

Vánoční oříškové cukroví (strojkové)

Perníková chaloupka jako z pohádky

Ovocné kuličky

Karamelové oplatky

Nepečené vánoční cukroví - tučňáčci

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.0 Počet: 1 Nejlepší: 4 Nejhorší: 4

Diskuze

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny pěstitele, chovatele a domácí kutily. Články o pěstování rostlin, chovu zvířat a nových trendech v bydlení.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies