Kokosky vám osladí vánoční atmosféru

Plněné kokosky jsou velmi známou a nedílnou součástí vánočního cukroví. Vůně kokosu při pečení vás doslova pohltí vánoční atmosférou. Kokosky jsou velmi křehké, ale o to lépe chutnají. Vyzkoušejte náš recept.
Kokosky

Co budeme potřebovat k přípravě kokosek

Spodní kolečka

120 gramů hladké mouky, 50 gramů moučkového cukru, 10 gramů kakaa, 100 gramů tuku, 1 žloutek, ¼ balíčku vanilkového cukru, hladkou mouku na vyválení.

Kokosky

3 bílky, 60 gramů krupicového cukru, 150 gramů moučkového cukru, 100 gramů strouhaného kokosu, 20 gramů polohrubé mouky, tuk na vymazání plechu.

Krém na slepování

200 gramů másla, 80 gramů moučkového cukru, 200 mililitrů mléka, 30 gramů pudinkového prášku s kakaovou nebo vanilkovou příchutí, ¼ balíčku vanilkového cukru, 1 lžíci kakaa, 1 lžíci rumu, meruňkový nebo jahodový džem, 150 gramů kakaové polevy.

Postup při přípravě koleček na kokosky

Na vál prosijeme mouku, moučkový cukr a kakao, přidáme drobně nakrájený tuk a vše promneme. Přidáme žloutek, vanilkový cukr a rychle zpracujeme v těsto. Těsto necháme hodinu odležet, poté vyválíme z těsta plát a kulatým tvořítkem vykrajujeme větší kolečka. Kolečka naskládané na plech vyložený pečícím papírem a pečeme ve středně vyhřáté troubě při 200°C. Vychladlá kolečka potřeme džemem, potom krémem, přiklopíme kokoskami a po obvodu polijeme polevou.

Kokosky – postup přípravy samotných kokosek

Z bílků ušleháme sníh, po částech do něj všleháme krupicový cukr, poté moučkový cukr a nádobu vložíme do horké vodní lázně a šleháme až se těsto prohřeje. Nádobu z vodní lázně poté vyjmeme, vmícháme do těsta kokos a pomalu šleháme až těsto vychladne. Nakonec po částech přidáme mouku. Těsto naplníme do sáčku s trubičkou a poté stříkáme na tukem vymazaný plech vždy stejný počet kokosek. Kokosky pečeme v mírně vyhřáté troubě při teplotě 150°C.

Kokosky – postup přípravy krému

V mléce rozmícháme pudinkový prášek a za stálého míchání uvedeme do varu, povaříme dvě minuty a za občasného míchání vychladíme. Přidáme moučkový cukr a kakao, vložíme do šlehače a našleháme. Při šlehání přidáváme změklé máslo po kouscích. Nakonec všleháme rum a vanilkový cukr.

Štědrovečerní stůl bývá plný klasických dobrot. Od smaženého vánočního kapra, rybí polévku či bramborový salát. Co třeba letos vyzkoušet něco nového, netradičního a překvapit celou rodinu?

Vánoční kapr s pivní omáčkou
Bramborový salát bez kalorií
Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.5 Počet: 2 Nejlepší: 4 Nejhorší: 3

Diskuze

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny pěstitele, chovatele a domácí kutily. Články o pěstování rostlin, chovu zvířat a nových trendech v bydlení.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies