Oblíbené vánoční cukroví - 3.díl

Opět pro vás máme pár vánočních receptů na výborné, vyzkoušené cukroví, které jistě patří k Vánocům. Jeho výroba dopomůže ke správné předvánoční atmosféře, která by neměla chybět v žádné rodině.

Lnecké pečivo

Recept na babiččino ořechové cukroví

250 g moučkového cukru, 250 g mletých lískových ořechů, 3 bílky, troška badyánu, citrónová kůra

Jak budeme postupovat

Z bílků a cukru ušleháme tuhý sníh, lehce vmícháme jemně namleté oříšky, mletý badyán a jemně postrouhanou citrónovou kůru. Vzniklou směs dáme do pytlíku ke zdobení dortů a přes ozdobnou špičku stříkáme různé tvary. Sušíme v mírně vyhřáté troubě.

Recept na italské cukroví

Těsto - 210 g hladké mouky, 70 g moučkového cukru, 100 g Hery, 2 žloutky, citrónová kůra

Náplň – 100 g moučkového cukru, 100 g nasekaných vlašských ořechů, 1 polévková lžíce kakaa, 2 bílky

Jak budeme postupovat

Do prosáté mouky rozdrobíme Heru, přisypeme cukr, dáme jemně nastrouhanou citrónovou kůru a 2 žloutky. Rukama vypracujeme hladké pružné těsto, které vložíme do mikrotenového sáčku a v lednici necháme přes noc odpočinout. Z těsta vyválíme 3 pásky na délku plechu, půl centimetru hrubé a čtyři centimetry široké.

Okraje těsta asi jeden centimetr na obou dlouhých stranách zvedneme, aby se nám vytvořilo korýtko. Dáme na chvíli do trouby předehřáté na 170 °C zapéct. Uděláme si nádivku smícháním celých bílků, kakaa, cukru a sekaných vlašských ořechů. Naplníme prázdná korýtka a dáme cukroví dopéct. Hotové krájíme na šikmé proužky asi 2 centimetry široké.

Recept na máslové cukrovinky

250 g hladké mouky, 250 g polohrubé výběrové mouky, 250 g másla, 100 g moučkového cukru, čtvrt balíčku prášku do pečiva, 1 vanilkový cukr, 1 žloutek, marmeláda na slepování, čokoláda na zdobení

Jak budeme postupovat

Do prosáté mouky vmícháme prášek do pečiva, rozdrobené máslo nebo Heru, žloutek, vanilkový cukr, moučkový cukr a rukama vypracujeme vláčné těsto. Necháme v lednici v mikrotenovém sáčku odležet. Těsto vyválíme asi na tří milimetrovou tloušťku a vykrajujeme srdíčka. Do poloviny srdíček uděláme tvořítkem malé kolečko a upečeme v mírně vyhřáté troubě.

Vychladlé slepujeme marmeládou - vždy jedno plné a jedno vykrojené srdíčko. Nejlepší je rybízová marmeláda, nakonec zdobíme čokoládou. Čokoládu na vaření rozlámeme do porcelánové misky, přidáme lžíci stoprocentního tuku a dáme rozpustit do mikrovlnné trouby. Zamícháme a čokoládu nabereme malou lžičkou - tekutým pramínkem tvoříme na cukroví tenké proužky.

Pečení vánočního cukroví může začít - rady z naší kuchařky

Vánoční perníčky

Vanilkové rohlíčky

Kokosky

Mandlové hrudky

Vánočka - domácí chutná nejlépe

Nugátové kostky

Kokosové cukroví

Vánoční oříškové cukroví (strojkové)

Perníková chaloupka jako z pohádky

Ovocné kuličky

Karamelové oplatky

Nepečené vánoční cukroví - tučňáčci

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 5.0 Počet: 1 Nejlepší: 5 Nejhorší: 5

Diskuze

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny pěstitele, chovatele a domácí kutily. Články o pěstování rostlin, chovu zvířat a nových trendech v bydlení.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies