Vánoční perníčky jsou tím pravým vánočním cukrovím
Ingredience
500 g hladké mouky, 250 g práškového cukru, 2 vejce, 2 lžíce medu, 1 - 2 lžíce mléka, 1 kypřící prášek do perníku, 2 lžičky mletého koření (směs drceného hřebíčku, zázvoru, skořice, nového koření, fenyklu a anýzu)
Postup
Do misky vložte sypké přísady, přidejte vejce, rozpuštěný med a mléko. Zpracujte v tuhé těsto a nechte jej na noc uležet v lednici. Na druhý den těsto vyválejte a vykrajujte perníčky. Potřete je vejcem, zapečte a po vychladnutí zdobte. Pokud neseženete všechny potřebné druhy koření, kupte perníkové koření v sáčku.
Zdobení vánočního cukroví - chutných perníčků
Perníky nejčastěji zdobíme mandlemi a bílou polevou, můžeme však použít i polevu barevnou. Tu si jednoduše připravíme tak, že do základní bílé polevy přidáme trochu cukrářské potravinářské barvy smíchané s kapkou vody. Pokud nám tím poleva zřídne, přisypeme trochu cukru. Polevu vlijeme do papírových kornoutků nebo mikrotenových sáčků s ustřihnutým růžkem. Pak můžeme zdobit.
Poleva na vánoční perníčky
Ingredience
1 bílek, 150 g moučkového cukru, lžička solamylu nebo jiného škrobu
Postup
V míse utřete bílek s práškovým, třikrát prosátým cukrem. Přidejte lžičku škrobu a třete tak dlouho, až bude poleva hustá.
Perníčky - nejzdravější vánoční cukroví
Víte, že perníčky patří mezi zdravější variantu vánočního cukroví? Obsahují spoustu zdravého koření. Fenykl, výborný na trávení, zázvor a anýz jakožto významná afrodisiaka, smysly uvolňující skořice. Pokud ozdobíte perníčky mandlemi, uděláte také něco pro svou krásu, neboť mandle obsahují tuky vyhlazující vrásky.
Perníčky pro alergiky
Vynecháte-li při přípravě perníčků mléko, mohou si na nich pochutnat i lidé s alergií na sóju, mléko nebo laktózu.
Diskuze