Abychom vám mohli poskytovat služby sociálních sítí, používáme na tomto webu soubory cookie. Soubory cookie slouží k osobnímu přizpůsobení obsahu, poskytování reklam na míru. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookie.

Oblíbené vánoční cukroví - 8.díl

V dalším díle vánočních receptů jsme si pro vás připravili pár tipů, jak obohatit váš tradiční výběr vánočního cukroví. Neváhejte a vyzkoušejte něco nového, například mokka cukroví a nebo florentinky.
Vánoční cukroví

Mokka cukroví

Těsto: 370 g hladké mouky, 200 g Hery, 110 g moučkového cukru, 30 g mleté zrnkové kávy, 1 vajíčko, půl pytlíku vanilkového cukru

Krém – 160 g másla, 130 g moučkového cukru, 1 žloutek, 2 lžíce silné zrnkové kávy i se zrníčky

Poleva – 250 g moučkového cukru, 2 lžíce horké zrnkové kávy, 1 lžíce oleje

Jak budeme postupovat

Mouku prosejeme, přidáme moučkový cukr, vanilkový cukr, jemně mletou zrnkovou kávu, na kousky nakrájenou změklou Heru a vypracujeme hladké pružné těsto. Vložíme do mikrotenového sáčku a necháme v lednici odležet. Na pomoučeném vále těsto vyválíme na šířku stébla a vykrajujeme oválky, které naskládáme na plech vyložený pečícím papírem a ve středně vyhřáté troubě upečeme.

 

Vychladlé oválky slepíme kávovým krémem, který vyrobíme tak, že změklé máslo vymícháme s moučkovým cukrem do pěny, vmícháme žloutek a po kapkách vmícháme studenou kávu i s usazeninou. Povrch oválků namáčíme v polevě.

 

Poleva: Cukr zalijeme horkou černou kávou, přidáme lžičku oleje a vymícháme hladkou lesklou polevu.

Vánoční recept na florentinky

Těsto - 500 ml mléka, 125 g Hery, 200 g moučkového cukru, 130 g hrubé mouky, 20 g oloupaných, drobně nakrájených mandlí a ořechů, hrst kandovaného ovoce, 100 g kandované pomerančové kůry

Poleva – 100 g čokolády, 100 g ztuženého tuku

Jak budeme postupovat

Mléko, tuk, cukr a mouku dáme do hrnce a uvaříme hustou kaši. Odstavíme z ohně a vmícháme drobně posekané mandle a ořechy, pokrájené kandované ovoce a pomerančovou kůru. Těsto pořádně promícháme, necháme trochu vychladnout. Plech vymažeme a vysypeme hrubou moukou a lžičkou tvarujeme malé placičky tak, aby mezi nimi byly mezery. Pečeme v mírně vyhřáté troubě.

 

Po upečení necháme na plechu zchladit. Po vychladnutí pomocí nože odloupneme. Připravíme si polevu tak, že rozpustíme stoprocentní tuk a do něj nalámeme čokoládu. Vymícháme do hladka a potíráme s ní spodní stranu florentinky. Ještě teplou polevou ozdobíme florentinky vlnkou, kterou vytvoříme pomocí vidličky. Necháme ztuhnout, naskládáme do krabice a dáme do chladna uležet.

Oslavte Vánoce s magazínem Chovatelka.cz - chutné recepty do vaší kuchařky

Nejoblíbenější druhy vánočního cukroví 1.díl

Oblíbené vánoční cukroví - 2.díl

Oblíbené vánoční cukroví - 3.díl

Oblíbené vánoční cukroví - 4.díl

Oblíbené vánoční cukroví - 5.díl

Oblíbené vánoční cukroví - 6.díl

Oblíbené vánoční cukroví - 7.díl

Vánoční perníčky

Vanilkové rohlíčky

Kokosky

Mandlové hrudky

Vánočka - domácí chutná nejlépe

Nugátové kostky

Kokosové cukroví

Vánoční oříškové cukroví (strojkové)

Perníková chaloupka jako z pohádky

Ovocné kuličky

Karamelové oplatky

Nepečené vánoční cukroví - tučňáčci

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.0 Počet: 1 Nejlepší: 3 Nejhorší: 3

Diskuze

Magazín pro všechny pěstitele, chovatele a domácí kutily. Články o pěstování rostlin, chovu zvířat a nových trendech v bydlení.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2017 eMagazíny.CZ s.r.o.