Vánoční polévkové variace - chutné recepty

Vánoční jídelníček v každé rodině má své tradičně upravované pokrmy, které se dědí z pokolení na pokolení. V dnešním článku jsme si pro vás připravili několik variací rybí polévky.
Miska s polévkou

Vánoční rybářská polévka (pro 4 osoby)

200 g kapra, 80 g cibule, 450 g brambor, 50 g hladké mouky, 80 g másla, sladká paprika, mletý černý pepř, bobkový list, petrželová nať, sůl

Jak budeme postupovat

Do hrnce s osolenou vodou dáme vařit omytou a očištěnou porci kapra, vaříme do poloměkka. V hrnci rozpustíme máslo, na kterém orestujeme drobně nakrájenou cibulku, přisypeme oloupané a na kostičky nakrájené brambory, zaprášíme moukou, mletou paprikou a zalejeme rybím vývarem.

 

Ochutíme mletým pepřem a bobkovým listem. Rybí maso zbavíme kostí a jeho kousky osmahneme na másle. Přidáme do polévky, dovaříme do měkka, dosolíme podle chuti a nakonec přidáme drobně nasekanou petrželovou nať.

Vánoční rybí vývar (pro 4 osoby)

250 g kapra, 2 vajíčka, 100 g polohrubé mouky, cibule, cibulová a petrželová nať, 100 g oleje na smažení, 100 g mraženého hrášku, 100 g mrkve, 100 g rybích vnitřností, česnek, muškátový květ, sůl

Jak budeme postupovat

Dáme vařit do osolené vody rybí maso, aby bylo měkké. Do scezeného vývaru přidáme kostičky mrkve, hrášek, lehce orestované mlíčí na česneku, celou cibuli a špetku muškátového květu. Povaříme, osolíme podle chuti. Cibuli odstraníme.

 

Rybí maso obereme, smícháme se žloutkem, moukou, drobně nasekanou cibulovou natí, tuhým sněhem a na troše oleje upečeme omeletky z obou stran. Omeletky svineme a nakrájíme na centimetrová kolečka. Polévku posypeme drobně nakrájenou petrželovou natí a servírujeme kolečka omeletek zalitá vývarem.

Recept na vánoční jednoduchou polévku (pro 4 osoby)

1 kapří hlava, mlíčí nebo jikry, ocas a vnitřnosti, 1 petržel, 1 mrkev, půl menšího celeru, 4 lžíce hladké mouky, 70 g másla, masox, muškátový květ, sůl, houska a olej na smažení

Jak budeme postupovat

Kapří hlavu zbavíme očí a žaber, důkladně ji očistíme a omyjeme. Do hrnce dáme vařit spolu s ocasem a s vnitřnostmi, až vše změkne. Vývar přecedíme, vmícháme světlou jíšku, kterou jsme si připravili z mouky a másla a na troše oleje osmahnuté nudle hrubě nastrouhané zeleniny.

 

Přidáme masox a vaříme. Obereme maso z hlavy, mlíčí nebo jikry nakrájíme a spolu s vnitřnostmi přidáme do polévky vařit. Dochutíme solí a špetkou muškátového květu. Housku nakrájíme na kostičky a na troše oleje osmažíme do zlatova. Polévku podáváme s opečenými kostičkami housky.

Oslavte Vánoce s magazínem Chovatelka.cz

Nejoblíbenější druhy vánočního cukroví 1.díl

Oblíbené vánoční cukroví - 2.díl

Oblíbené vánoční cukroví - 3.díl

Vánoční perníčky

Vanilkové rohlíčky

Kokosky

Mandlové hrudky

Vánočka - domácí chutná nejlépe

Nugátové kostky

Kokosové cukroví

Vánoční oříškové cukroví (strojkové)

Perníková chaloupka jako z pohádky

Ovocné kuličky

Karamelové oplatky

Nepečené vánoční cukroví - tučňáčci


 

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.0 Počet: 1 Nejlepší: 3 Nejhorší: 3

Diskuze

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny pěstitele, chovatele a domácí kutily. Články o pěstování rostlin, chovu zvířat a nových trendech v bydlení.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies