Používáme čerstvé bylinky v kuchyni

Oregano, bazalka, máta, tymián, libeček, pažitka, meduňka a nebo šalvěj jsou bylinky, které můžeme pěstovat přímo v kuchyni a nebo na balkoně. Čerstvé bylinky dodají pokrmům nezaměnitelnou chuť.

Bylinky v kuchyni

Oregano se hodí do salátů, masa i pizzy

Oregano je aromatická bylinka, kterou v kuchyni využijeme při přípravě salátů, masitých pokrmů nebo pizzy. Lístky oregana se používají k přípravě čajů. Oregano můžeme pěstovat v květináči, potřebuje dobře propustnou a lehkou půdu.

Pěstování bylinek v bytě

Koření do každé kuchyně

Ryby, rybky i rybičky v naší kuchyni

Bazalka - vynikající do omáček, polévek a salátů

Bazalka se hodí do těstovinových omáček, polévek a zeleninových jídel. Nejlepší je čerstvá bazalka v kombinaci s rajčaty nebo různými druhy sýra. Potřebuje dostatek světla, vlhkosti a propustný hlínito-písčitý substrát.

Máta je vhodná do masových specialit, drinků i dezertů

Chuť máty nejlépe vynikne v orientálních masových specialitách, hojně se také využívá při přípravě osvěžujících dezertů a drinků. Máta peprná potřebuje dostatek světla, vlhkosti a propustný hlínito-písčitý substrát.

Tymián je vhodný pro přípravu středomořské kuchyně

Tymián je aromatický, stálezelený keřík s malými šedozelenými lístky. Velmi dobře se hodí k přípravě pokrmů inspirovaných středomořskou kuchyní, zejména ryb. Potřebuje dostatek světla, vlhkosti a propustný hlínito-písčitý substrát.

Libeček - bylinka do polévek i na maso

Libeček je velmi aromatická bylina, která se používá do polévek, lze ho použít i na maso, do nádivek a při vaření brambor. Potřebuje dostatek světla, vlhkosti a propustný hlínito-písčitý substrát.

Pažitka nahradí cibuli

Pažitka má lehké cibulové aroma, hodí se všude tam, kde používáme cibuli. Daří se ji na slunném místě a ve středně těžké, živné půdě s dostatkem humusu a vápna.

Pažitka - chutná zahradní dekorace

Cibule a její použití nejen v kuchyni

Meduňka je vhodná do ovocných salátů, omáček i koktejlů

Meduňka se používá do ovocných salátů, ovocných omáček, do rýžových jídel nebo do koktejlů. Používá se také jako ozdoba dortů a koláčů. Meduňka zůstane svěží, pokud ji nenakrájíme příliš drobně a budeme ji používat zastudena. Potřebuje dostatek světla, vlhkosti a propustný hlínito-písčitý substrát.

Šalvěj se používá do masových jídel

Šalvěj se používá do masových jídel, na rajčata, luštěniny a do italské kuchyně. Jeho výrazné aroma se rozvine, když se krátce opeče s jídlem v horkém tuku nebo povaří v tekutině. Potřebuje dostatek světla, vlhkosti a propustný hlínito-písčitý substrát.

Co by nemělo chybět v žádné kuchyni

Med v kuchyni

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.0 Počet: 3 Nejlepší: 5 Nejhorší: 3

Diskuze

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny pěstitele, chovatele a domácí kutily. Články o pěstování rostlin, chovu zvířat a nových trendech v bydlení.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies