Nejoblíbenější druhy vánočního cukroví 2.díl

Magazín Chovatelka vám přináší druhou část seriálu o oblíbeném vánočním cukroví. Naleznete zde další chutné recepty, kterými se můžete nechat inspirovat při přípravě slavnostní vánoční atmosféry.

Vánoční cukroví

Vánoční cukroví - biskupský chlebíček

4 vejce, 80 g cukru, 80 g polohrubé mouky, 150 g směsi sušeného ovoce a ořechů (sekané mandle, sekané oříšky, rozinky, kandované ovoce), máslo a polohrubou mouku na vymazání a vysypání formy, čokoládovou polevu.

Postup k přípravě biskupského chlebíčku

Z bílků ušleháme tuhý sníh, do něj přimícháme polovinu cukru. Postupně zašleháváme žloutky, vždy se třetinou mouky a třetinou zbylého cukru. Do připraveného těsta nakonec přidáme směs nadrobno nasekaného kandovaného ovoce a oříšků. Tuto směs lehce promícháme. Těsto vlijeme do úzké vyšší formy, kterou vymažeme máslem a vysypeme polohrubou moukou. Biskupský chlebíček pečeme ve středně vyhřáté troubě při 180°C. Upečený prochladlý chlebíček polijeme čokoládovou nebo oříškovou polevou.

Nepečené cukroví - vosí hnízda

20 dkg mletých ořechů, 20 dkg cukru, 1 vejce, 1 vanilkový cukr Náplň: 100 g moučkového cukru, 50 g medu, 80 g másla, 100 g mletých piškotů, 4 lžíce rumu, 2 lžíce vody na dohotovení.

Postup k přípravě vosích hnízd

Z mletých ořechů, cukru a vejce vyrobíme směs, kterou plníme do cukrem vysypaných formiček na vosí úly. Do těsta ve formičce uděláme důlek a zdobícím sáčkem naplníme krémem. Pak přiložíme kulatý piškot (tím vytvoříme dno úlu) a vyklepneme. Můžeme polít čokoládovou polevou

Medvědí tlapky - tradiční cukroví

130 g polohrubé mouky, 130 g cukru, 130 g másla, 130 g strouhaných vlašských ořechů, 1/2 lžičky skořice, 2 utlučené hřebíčky, 1 větší bílek na sníh, 2 lžíce kakaa.

Postup k přípravě medvědích tlapek

Bílek ušleháme, přidáme cukr, zamícháme. Zapracujeme mouku, oříšky, kakao a koření. Z těsta uděláme váleček a nakrájíme ho na malé dílky, které vkládáme do formiček na tlapky. Medvědí tlapky pečeme v mírně vyhřáté troubě. Pokud chcete mít bílé medvědí tlapky, nepřidávejte do těsta kakao. Bílé tlapky neobalujeme v cukru.

Oblíbené vánoční cukroví - kokosový salám

160 g dětských piškotů, 160 g ztuženého tuku, 120 g moučkového cukru , 1 lžíci kakaa, 1 vejce, 1 lžíci rumu, 3 lžíce kokosu, kokos na obalování.

Postup k přípravě kokosového salámu

Piškoty nakrájíme na malé, drobné kostičky a dáme do misky. Přidáme moučkový cukr, kakao, vejce, rum, kokos a zalijeme úplně rozpuštěným tukem. Vše smícháme v míse a vytvoříme těsto. Poté z těsta vytvoříme několik menších šišek, které obalujeme v kokosové moučce. Šišky necháme minimálně 5 hodin v chladu odpočinout a poté krájíme ostrým nožem na plátky. Kokosový salám skladujeme v chladnější místnosti.

Oříškové laskonky pro krásné vánoční chvíle

5 bílků, 170 g práškového cukru, 100 g nastrouhaných oříšků, 50 g polohrubé mouky , 50 g rozpuštěného másla.

Postup při přípravě oříškových laskonek

Z bílků ušleháme tuhý sníh, do kterého lehce zamícháme cukr smíchaný s oříšky, poté přidáme mouku a nakonec opatrně přiléváme rozpuštěné polovychladlé máslo. Lehce promícháme a na tukem vymazaný plech lžičkou tvoříme malé hromádky. Oříškové laskonky pečeme pomalu v mírně vyhřáté troubě při 150°C, dokud se hromádky nerozpečou do placiček. Po upečení laskonky ihned špachtlí sundáváme z plechu. Toto cukroví potřebuje proležet minimálně 10 dní.

Nejoblíbenější druhy vánočního cukroví 1.díl

Zdobení vánočního cukroví

Nepečené vánoční cukroví - chutné recepty

Vánoční perníčky - klasické vánoční cukroví

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.0 Počet: 1 Nejlepší: 3 Nejhorší: 3

Diskuze

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny pěstitele, chovatele a domácí kutily. Články o pěstování rostlin, chovu zvířat a nových trendech v bydlení.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies