Abychom vám mohli poskytovat služby sociálních sítí, používáme na tomto webu soubory cookie. Soubory cookie slouží k osobnímu přizpůsobení obsahu, poskytování reklam na míru. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookie.

Biskupský chlebíček

Domácí biskupský chlebíček tím kupovaným nenahradíte. Přišli byste o vůni, která provoní celou kuchyni při pečení a navíc si do receptu můžete přidat více rozinek nebo čokoládových kousků.

Bagety

Biskupský chlebíček – co budeme potřebovat

  • 4 vejce
  • 80 gramů cukru
  • 80 gramů polohrubé mouky
  • 150 gramů směsi sušeného ovoce a ořechů (sekané mandle, sekané oříšky, hrozinky, kandované ovoce)
  • máslo a polohrubou mouku na vymazání a vysypání formy
  • čokoládovou polevu

Příprava biskupského chlebíčku

Z bílků ušleháme tuhý sníh, do něj přimícháme polovinu cukru. Postupně zašleháváme žloutky, vždy se třetinou mouky a třetinou zbylého cukru. Do připraveného těsta nakonec přidáme směs nadrobno nasekaného kandovaného ovoce (které můžete přidat i do marokánků) a oříšků. Tuto směs lehce promícháme. Těsto vlijeme do úzké vyšší formy, kterou vymažeme máslem a vysypeme polohrubou moukou. Biskupský chlebíček pečeme ve středně vyhřáté troubě při 180°C.

Upečený prochladlý chlebíček polijeme čokoládovou nebo oříškovou polevou.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.0 Počet: 1 Nejlepší: 4 Nejhorší: 4

Diskuze

Magazín pro všechny pěstitele, chovatele a domácí kutily. Články o pěstování rostlin, chovu zvířat a nových trendech v bydlení.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2017 eMagazíny.CZ s.r.o.