Biskupský chlebíček – co budeme potřebovat
- 4 vejce
- 80 gramů cukru
- 80 gramů polohrubé mouky
- 150 gramů směsi sušeného ovoce a ořechů (sekané mandle, sekané oříšky, hrozinky, kandované ovoce)
- máslo a polohrubou mouku na vymazání a vysypání formy
- čokoládovou polevu
Příprava biskupského chlebíčku
Z bílků ušleháme tuhý sníh, do něj přimícháme polovinu cukru. Postupně zašleháváme žloutky, vždy se třetinou mouky a třetinou zbylého cukru. Do připraveného těsta nakonec přidáme směs nadrobno nasekaného kandovaného ovoce (které můžete přidat i do marokánků) a oříšků. Tuto směs lehce promícháme. Těsto vlijeme do úzké vyšší formy, kterou vymažeme máslem a vysypeme polohrubou moukou. Biskupský chlebíček pečeme ve středně vyhřáté troubě při 180°C.
Upečený prochladlý chlebíček polijeme čokoládovou nebo oříškovou polevou.
Diskuze