Abychom vám mohli poskytovat služby sociálních sítí, používáme na tomto webu soubory cookie. Soubory cookie slouží k osobnímu přizpůsobení obsahu, poskytování reklam na míru. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookie.

Vánoční cukroví - marokánky

Kandované ovoce, nasekané oříšková jádra, mléko, krupicový cukr a čokoládová poleva jsou základní suroviny vánočního cukroví, kterému se říká marokánky. Upečené placičky zdobíme dle vlastní fantazie.
Čokoládová placka

Co budeme potřebovat k přípravě marokánek?

  • 1/4 l mléka
  • 8 dkg krupicového cukru
  • 8 dkg kandovaného nakrájeného ovoce
  • 8 dkg nasekaných ořechových jader (mandlí, lískových ořechů)
  • 4 dkg hladké mouky
  • 2 dkg másla

Postup při přípravě marokánek

V mléce rozmícháme mouku, přidáme máslo, cukr a pomalu vaříme, dokud se nevytvoří hustá kaše. Hrnec sundáme z ohně, a poté vmícháme ovoce, ořechy a na tukem vytřený a hrubou moukou posypaný plech (přesto je nejlepší pečící papír), děláme hromádky, ze kterých mokrou lžičkou dotvoříme placičky.

Marokánky pečeme ve středně vyhřáté troubě. Horké marokánky sundáme nožem z plechu a vychladlé potřeme ze spodu čokoládovou polevou. Případně můžeme v čokoládové polevě marokánky celé obalit.

Spoustu receptů na vánoční cukroví (navíc i pro diabetiky) naleznete ZDE

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.0 Počet: 1 Nejlepší: 4 Nejhorší: 4

Diskuze

Magazín pro všechny pěstitele, chovatele a domácí kutily. Články o pěstování rostlin, chovu zvířat a nových trendech v bydlení.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2017 eMagazíny.CZ s.r.o.