Zdobení vánočního cukroví

Přípravou těsta, vykrajováním a pečením starost o vánoční cukroví nekončí. Je potřeba jej ještě krásně nazdobit. V dnešním článku Vám poradíme, jak na to.

Vánoční cukroví

Zdobíme vánoční cukroví cukrovou polevou

Vánoční cukroví můžeme zdobit několika způsoby. Nejprve si povíme o klasickém zdobení cukroví (například perníčků) cukrovou polevou. K výrobě základní polevy budeme potřebovat 1 bílek, 100g moučkového cukru,  1 lžíci citrónové šťávy. Čím větší množství budeme chtít, tak poměr jednotlivých ingrediencí budeme násobit.

Bílek dáme do misky, přidáme prosátý cukr a citrónovou šťávu. Směs třeme do chvíle, než je poleva lesklá a zhoustne. Je-li poleva stále řídká, přidáme trochu cukru. Pokud je poleva příliš hustá, přidáme citrónovou šťávu. Polevu nalijeme do „cukrářského" (nebo do mikrotenového) sáčku s odstřihnutým rohem a cukroví zdobíme podle své fantazie.

Potravinářská barviva a nebo ingredience z naší kuchyně?

Základní (bílou) polevu můžeme obarvit ingrediencemi z naší kuchyně - pro získání žluté barvy můžeme do základní polevy nastrouhat kůru z dobře omytého citrónu, pro získání oranžové barvy můžeme použít kůru z pomeranče. Zelenou barvu získáme přimícháním rozmělněné meduňky, modrou barvu přimícháním rozmělněných borůvek do základní směsi.K obarvení polevy můžeme také použít jedlá potravinářská barviva, která se dají zakoupit v každém větším supermarketu.

Potravinářské aroma obohatí vůni vánočního cukroví

Základní polevu můžeme obohatit také o potravinářské aroma. Aroma zakoupíme v malých ampulkách (po 1 až 4 kusech v balení) před Vánoci v každém větším supermarketu. Vánoční cukroví tak můžeme jednoduše obohatit o rumovou (nealko), citrónovou, koňakovou, jahodovou i jinou vůni.

Cukrové a marcipánové ozdoby na vánoční cukroví

Nakonec můžeme vánoční cukroví dozdobit cukrovými nebo marcipánovými ozdobami. Cukrové ozdoby (stříbrné a nebo zlaté kuličky, květinky, špalíčky, apod.) zakoupíme v každém větším supermarketu, cena 50-ti gramového balení se pohybuje okolo 20 - 40 korun. Marcipánové ozdoby na vánoční cukroví jsou poněkud dražší, vyplatí se tedy, vyrobit si je sami.

Recept na marcipán naleznete ve článku ZDE›

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.0 Počet: 1 Nejlepší: 3 Nejhorší: 3

Diskuze

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny pěstitele, chovatele a domácí kutily. Články o pěstování rostlin, chovu zvířat a nových trendech v bydlení.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies