Výroba marcipánu - marcipánové hmoty
Co budeme potřebovat na marcipán
- 100 gramů sušeného mléka
- 100 gramů moučkového cukru
- 100 gramů medu
- trochu oleje
- vanilkové nebo mandlové aroma
Marcipán, marcipánová hmota – postup přípravy
Všechny ingredience smícháme a zpracujeme do hmoty, kterou pečlivě zabalíme do potravinářské fólie, aby neosychala. Necháme 1/2 až 1 hodinu odpočinout v chladničce. Poté můžeme s marcipánovou hmotou (marcipánem) pracovat.
Z marcipánu si vytvořte marcipánové figurky
Uleželou marcipánovou hmotu (marcipán) rozdělíme na několik částí a jednotlivé části obarvíme. Poté můžeme použít vlastní fantazii a vytvořit z marcipánu originální postavičky. Jednotlivé části k sobě jednoduše spojíme. Když budou marcipánové postavičky hotové, necháme je oschnout. Zbylou marcipánovou hmotu nezapomeňte zabalit do potravinářské fólie a dát do ledničky, aby marcipán zbytečně neosychal, a aby se s ním dalo ještě pracovat.
Pomůcky k tvarování marcipánových figurek
- kuchyňské prkýnko
- nůž, nůžky
- párátko
- vykrajovátka různých tvarů
- potravinářská fólie
Čím můžeme marcipán obarvit?
- potravinářskými barvami
- kakaem
- citrónovou kůrou
Diskuze