Abychom vám mohli poskytovat služby sociálních sítí, používáme na tomto webu soubory cookie. Soubory cookie slouží k osobnímu přizpůsobení obsahu, poskytování reklam na míru. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookie.

Marcipánová hmota – rady a tipy na přípravu

Marcipán. Sladkost, která z dortů a zákusků mizí bleskovou rychlostí. Marcipánová hmota a její domácí příprava není vůbec složitá. Chcete udělat svým dětem radost marcipánovými figurkami? Zde naleznete několik rad a receptů na přípravu marcipánové hmoty.

Ovoce z marcipánu

Marcipánová hmota I.

Co budeme potřebovat

  • 150 gramů oloupaných mandlí
  • 200 gramů moučkového cukru
  • ½ bílku

Marcipánová hmota I. – postup přípravy

Mandle jemně umeleme nebo roztlučeme v hmoždíři a s prosátým cukrem a bílkem vypracujeme v těsto.

Marcipánová hmota II.

Co budeme potřebovat

  • 300 gramů cukru moučky
  • 150 gramů sušeného mléka
  • 100 gramů másla
  • 1 bílek
  • 1 lžíce mandlové tresti

Marcipánová hmota II. – postup přípravy

Z moučkového cukru, sušeného mléka, másla, bílku a madlové tresti připravíme hmotu, kterou můžeme použít na zdobení nebo také k vytváření různých zvířátek.

Marcipánová hmota III.

Co budeme potřebovat

  • 100 gramů sušeného mléka
  • 100 gramů moučkového cukru
  • 100 gramů medu
  • trocha oleje
  • vanilkové nebo mandlové aroma

Marcipánová hmota III. – postup přípravy

Všechny ingredience smícháme a zpracujeme do hmoty, kterou pečlivě zabalíme do potravinářské fólie, aby neosychala. Necháme 1/2 až 1 hodinu odpočinout v chladničce. Poté můžeme s hmotou pracovat - vytvořit si marcipánové figurky.

Čím můžeme marcipánovou hmotu obarvit?

  • potravinářskými barvami
  • kakaem
  • citrónovou kůrou
Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.0 Počet: 1 Nejlepší: 3 Nejhorší: 3

Diskuze

Magazín pro všechny pěstitele, chovatele a domácí kutily. Články o pěstování rostlin, chovu zvířat a nových trendech v bydlení.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2017 eMagazíny.CZ s.r.o.