Medvědí tlapky

Bílé nebo hnědé medvědí tlapky obalované v moučkovém cukru. Medvědí tlapky patří mezi tradiční a oblíbené vánoční cukroví. Potřebné ingredience a postup k přípravě naleznete v článku.
Medvědí tlapky

Medvědí tlapky

Nevíte jaké vánoční cukroví péct na Vánoce? Bílé nebo hnědé medvědí tlapky, kterým dáte přednost? Medvědí tlapky patří mezi tradiční a velmi chutné vánoční cukroví.

Co budeme potřebovat k přípravě medvědích tlapek

  • 130 gramů polohrubé mouky
  • 130 gramů cukru
  • 130 gramů másla
  • 130 gramů strouhaných vlašských ořechů
  • 1/2 lžičky skořice
  • 2 utlučené hřebíčky
  • 1 větší bílek na sníh
  • 2 lžíce kakaa

Medvědí tlapky a jejich příprava

Bílek ušleháme, přidáme cukr, zamícháme. Zapracujeme mouku, oříšky, kakao a koření. Z těsta uděláme váleček a nakrájíme ho na malé dílky, které vkládáme do formiček na tlapky.
Medvědí tlapky pečeme v mírně vyhřáté troubě. Pokud chcete mít bílé medvědí tlapky, nepřidávejte do těsta kakao. Bílé tlapky neobalujeme v cukru.
Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 5.0 Počet: 1 Nejlepší: 5 Nejhorší: 5

Diskuze

Magazín pro všechny pěstitele, chovatele a domácí kutily. Články o pěstování rostlin, chovu zvířat a nových trendech v bydlení.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2021 Railsformers s.r.o., Ochrana osobních údajů Cookies