Ingredience k přípravě vánočního smaženého kapra
- 1 naporcovaného kapra
- 2 citróny
- 2 vejce
- 2 lžíce mléka
- strouhanku
- olej
- sůl
Postup při úpravě vánočního smaženého kapra
Naporcovaného a kostí zbaveného kapra osolíme, pokapeme citrónovou šťávou a necháme alespoň 20 minut odležet v chladu. Před smažením kapra jemně poprášíme moukou, namočíme v rozšlehaných vejcích s mlékem a obalíme v prosáté strouhance. Kousky kapra smažíme pomalu ve větší dávce tuku, aby se ryba dostatečně propekla (zvlášť když jsou kousky kapra hruběji nakrájené).
Smažené porce kapra necháme okapat na ubrousku, poté je ozdobíme plátkem citrónu a podáváme s bramborovým salátem, brambory nebo s bramborovou kaší.
Tipy na štědrovečerní menu
Kapr s pivní omáčkouKapr na černo - tip na štědrovečerní večeři
Vánoční nadívaný kapr
Rybí polévka
Diskuze