Vánoční smažený kapr

Ke klasické štědrovečerní večeři patří rybí polévka, smažený kapr a bramborový salát. Jistě stojí za připomenutí příprava tradičního menu. Pro odstranění přebytečného tuku nechte smažené kousky okapat na ubrousku.
Smažený kapr

Ingredience k přípravě vánočního smaženého kapra

  • 1 naporcovaného kapra
  • 2 citróny
  • 2 vejce
  • 2 lžíce mléka
  • strouhanku
  • olej
  • sůl

Postup při úpravě vánočního smaženého kapra

Naporcovaného a kostí zbaveného kapra osolíme, pokapeme citrónovou šťávou a necháme alespoň 20 minut odležet v chladu. Před smažením kapra jemně poprášíme moukou, namočíme v rozšlehaných vejcích s mlékem a obalíme v prosáté strouhance. Kousky kapra smažíme pomalu ve větší dávce tuku, aby se ryba dostatečně propekla (zvlášť když jsou kousky kapra hruběji nakrájené).

Smažené porce kapra necháme okapat na ubrousku, poté je ozdobíme plátkem citrónu a podáváme s bramborovým salátem, brambory nebo s bramborovou kaší.

Tipy na štědrovečerní menu

Kapr s pivní omáčkou
Kapr na černo - tip na štědrovečerní večeři
Vánoční nadívaný kapr
Rybí polévka
Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.0 Počet: 1 Nejlepší: 3 Nejhorší: 3

Diskuze

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny pěstitele, chovatele a domácí kutily. Články o pěstování rostlin, chovu zvířat a nových trendech v bydlení.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2025 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies