Bramborový salát - tradiční recept

Bramborový salát je nedílnou součástí štědrovečerní večeře. Jeho základem jsou brambory, kořenová zelenina, vejce a tatarka, ale jednotlivé ingredience se mohou podle vaší chutě a fantazie měnit. My vám přinášíme recept na bramborový salát tradiční.

Bramborový salát

Bramborový salát patří k Vánocům

Ingredience

6 větších brambor, 1 malý nebo půl velkého celeru, 2 mrkve, 3 petržele, 3 vejce, jedna konzerva sterilovaného hrášku, sterilované sladkokyselé okurky, sklenice majonézy, hořčice, sůl, pepř

Postup při přípravě bramborového salátu

Brambory omyjte, uvařte ve slupce a nechejte vychladnout. Vejce uvařte na tvrdo, cibuli spařte vařící vodou (aby v salátu nekvasila) a v osolené vodě uvařte kořenovou zeleninu (celer, mrkev, petržel).
Oloupejte brambory ze slupek a spolu s kořenovou zeleninou a vejci vše protlačujte přes drátěnou mřížku. Pokud ji nevlastníte, budete muset ingredience pracně nakrájet na kostičky nožem. Přidejte okapaný hrášek, trochu hořčice, na kostičky nakrájené sterilované okurky (množství dle vaší libosti), cibuli, majonézu (množství volte tak, aby salát nebyl ani hustý ani řídký). Osolte, mírně opepřete a nechejte salát do druhého dne v chladu „uzrát”.

Tipy na vylepšení bramborového salátu

Někteří lidé do bramborového salátu přidávají také nakrájenou kapii, gothajský nebo dietní salám, kysanou smetanu nebo tatarku s majonézou v poměru 1:1. Salát dobře vypadá s troškou nasekané cibulové natě nebo petržele. Pokud je příliš hustý, můžete jej naředit nálevem.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.3 Počet: 8 Nejlepší: 5 Nejhorší: 2

Diskuze

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny pěstitele, chovatele a domácí kutily. Články o pěstování rostlin, chovu zvířat a nových trendech v bydlení.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies