Vánoční rybí polévka patří k štědrovečernímu menu
- 1–2 rybí hlavy
- rybí vnitřnosti
- 2 mrkve
- ¼ celeru
- 1 cibuli
- 1 česnek
- 6 kuliček nového koření
- 4 bobkové listy (Víte, že bobkový list pochází z vavřínu?)
- muškátový květ
- sůl, pepř
- smetanu
- zelenou petržel
- rohlík nebo housku
- trochu másla nebo tuku
Vánoční rybí polévka - spousta koření na štědrovečerním menu
Nakrájenou mrkev, celer, cibuli, česnek, nové koření, bobkový list a muškátový květ vaříme v osolené vodě. Přidáváme očištěnou kapří hlavu a rybí vnitřnosti. Až rybí maso změkne, polévku scedíme.
V dalším hrnci na másle připravíme jíšku, kterou zalijeme rybím vývarem, přidáme najemno pokrájené rybí maso. Nakonec do polévky přidáme rozmixovanou nebo nadrobno nakrájenou zeleninu, ochutíme solí, pepřem a vmícháme smetanu.
Vánoční rybí polévku ozdobíme nasekanou zelenou petrželí a podáváme s osmahlými kostičkami z bílého pečiva. Štědrovečerní menu by bez rybí polévky nebylo to pravé.
Diskuze