Vánoční kapr s pivní omáčkou

K Vánocům a štědrovečerní večeři patří bezesporu kapr a bramborový salát. Chcete vyzkoušet nějaký originální recept k přípravě kapra, toužíte oživit vánoční stůl? Zkuste třeba kapra s pivní omáčkou.
Kapr

Vánoční kapr s pivní omáčkou

K Vánocům a štědrovečerní večeři patří bezesporu kapr a bramborový salát. Chcete vyzkoušet nějaký originální recept k přípravě kapra? Zkuste kapra s pivní omáčkou.

Ingredience k přípravě kapra s pivní omáčkou (rozpis pro 4 osoby)

  • 1,5 kilogramu kapra bez vnitřností a šupin
  • 1 velkou cibuli
  • 1 mrkev
  • 1 lžíci másla
  • 1 lžíci mouky
  • 1/2 litru světlého piva
  • 100 gramů perníku
  • 5 koleček citrónu
  • bobkový list
  • sůl
  • cukr
  • 2 hřebíčky
  • 2 kuličky celého pepře
  • 1 lžíce rozinek
  • 1 lžíce loupaných mandlí

Vánoční kapr s pivní omáčkou - postup přípravy

Kapra opláchneme, osušíme a nakrájíme na silné plátky. Mezitím oloupeme cibuli a nakrájíme na kostičky. Mrkev očistíme, oškrábeme, omyjeme a nakrájíme na nudličky. Máslo rozpustíme a podusíme v něm cibuli s mrkví. Do druhého hrnce rozpustíme lžíci másla, přidáme hladkou mouku a mícháme tuto směs dokud nezezlátne. Poté přilijeme pivo (poznejte historii pěnivého moku) a prošleháme metličkou, aby se neutvořily žmolky.

Vzniklou omáčku přivedeme do varu a přidáme uvařenou mrkev s cibulí, bobkový list, hřebíček, pepř, sůl a 5 koleček citrónu. Omáčku vaříme přibližně 30 minut, poté přecedíme a nalijeme do širokého hrnce. Zeleninu udržujeme teplou. Nakonec nasypeme do omáčky nastrouhaný perník a podle chuti přidáme rozinky, mandle, sůl, cukr, citrónovou šťávu.

Do omáčky vložíme kousky ryby a při mírné teplotě je necháme podusit, případně dolijeme pivem.

Vánoční stůl by měl vypadat opravdu dokonale - naučte se základům stolování

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.0 Počet: 1 Nejlepší: 3 Nejhorší: 3

Diskuze

Magazín pro všechny pěstitele, chovatele a domácí kutily. Články o pěstování rostlin, chovu zvířat a nových trendech v bydlení.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2019 Railsformers s.r.o., Ochrana osobních údajů Cookies