Upečte svému mazlíčkovi psí cukroví

Dopřejte svému domácímu mazlíčkovi na Vánoce cukroví. Nemáme tím ovšem takové cukroví, které jíme my lidi, nýbrž cukroví psí. Recepty na něj naleznete v dnešním článku.

Cukroví pro psy

Sušenkové kostičky pro psy

K přípravě tohoto cukroví budeme potřebovat 3 hrnky celozrnné mouky, 2 polévkové lžíce tuku, 2 vejce, 1/4 hrnku melasy, 2 polévkové lžíce medu, 4 lžíce karobu (není nutný - nahrazuje kakao, které psi nesmí) a trochu vody.

Do mouky přidáme dvě vejce, rozpuštěný tuk, melasu, med a karob. Vše dobře propracujeme do hladkého těsta. Pokud je těsto tuhé a drobí se, přidáme do něj podle potřeby vodu. Poté těsto vyválíme na cca 1 – 2 centimetry hrubý plát a vykrajujeme z něj různé tvary.

Tip: Na internetu jsou k dostání speciální vykrajovátka ve tvaru psí kosti.

Na plech vymazaný tukem a nebo vyložený pečícím papírem poté klademe jednotlivé kousky a jemně povrch sušenek potřeme rozšlehaným vejcem. Pečeme v troubě při střední teplotě dokud nejsou sušenky hotové. Sušenky jsou po upečení poměrně tvrdé, pokud ale chceme aby změkly, stačí je nechat několik dní proležet.

Játrové kostky

K přípravě budeme potřebovat půl kilogramu drůbežích (mohou být i hovězí) jater, půl kilogramu ovesných vloček, 2 - 3 vejce a trochu majoránky k ochucení (případně trošku česneku).

Do mixéru vložíme všechny ingredience a umixujeme na kaši. Poté směs rozetřeme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme v předem vyhřáté troubě na 200°C přibližně 20 minut. Ještě teplé krájíme nožem na kostičky. Skladujeme v ledničce.

Masovo-těstovinové tyčinky

Budeme potřebovat 200 gramů předem uvařených těstovin, 100 gramů mletého masa, 20 gramů sýru eidam a trochu majoránky k ochucení.

Těstoviny nakrájíme na menší kousky, smícháme s mletým masem, sýrem a trochou majoránky. Vložíme na plech vyložený pečícím papírem a dáme do středně vyhřáté trouby zapéct. Po vychladnutí nakrájíme na menší tyčinky. Skladujeme v ledničce.

Mrkvové placičky

K přípravě budeme potřebovat 200 gramů nastrouhané mrkve, 1 vejce, 4 lžíce vody, 250 gramů celozrnné mouky, 3 lžíce oleje a půl prášku do pečiva.

Vejce utřeme s olejem a přidáme jemně nastrouhanou mrkev a vodu. Poté vmícháme mouku s práškem do pečiva a vypracujeme těsto. To rozválíme na 1 – 2 centimetry hrubý plát, ze kterého následně vykrajujeme kolečka. Na plech vymazaný tukem a nebo vyložený pečícím papírem poté klademe jednotlivé kousky a jemně povrch potřeme rozšlehaným vejcem. Pečeme v troubě při střední teplotě dokud nejsou placičky hotové.

Tipy na chutné vánoční cukroví:

Nejoblíbenější druhy vánočního cukroví 1.díl

Nejoblíbenější druhy vánočního cukroví 2.díl

Zdobení vánočního cukroví

Nepečené vánoční cukroví - chutné recepty

Vánoční perníčky - klasické vánoční cukroví

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.0 Počet: 1 Nejlepší: 4 Nejhorší: 4

Diskuze

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny pěstitele, chovatele a domácí kutily. Články o pěstování rostlin, chovu zvířat a nových trendech v bydlení.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies