Oregano je aromatická bylinka, kterou v kuchyni využijeme při přípravě salátů, masitých pokrmů nebo pizzy. Lístky oregana se používají k přípravě čajů. Oregano můžeme pěstovat v květináči, potřebuje dobře propustnou a lehkou půdu.
Pěstování bylinek v bytě Koření do každé kuchyně Ryby, rybky i rybičky v naší kuchyni Bazalka - vynikající do omáček, polévek a salátůBazalka se hodí do těstovinových omáček, polévek a zeleninových jídel. Nejlepší je čerstvá bazalka v kombinaci s rajčaty nebo různými druhy sýra. Potřebuje dostatek světla, vlhkosti a propustný hlínito-písčitý substrát.
Máta je vhodná do masových specialit, drinků i dezertůChuť máty nejlépe vynikne v orientálních masových specialitách, hojně se také využívá při přípravě osvěžujících dezertů a drinků. Máta peprná potřebuje dostatek světla, vlhkosti a propustný hlínito-písčitý substrát.
Tymián je vhodný pro přípravu středomořské kuchyněTymián je aromatický, stálezelený keřík s malými šedozelenými lístky. Velmi dobře se hodí k přípravě pokrmů inspirovaných středomořskou kuchyní, zejména ryb. Potřebuje dostatek světla, vlhkosti a propustný hlínito-písčitý substrát.
Libeček - bylinka do polévek i na masoLibeček je velmi aromatická bylina, která se používá do polévek, lze ho použít i na maso, do nádivek a při vaření brambor. Potřebuje dostatek světla, vlhkosti a propustný hlínito-písčitý substrát.
Pažitka nahradí cibuliPažitka má lehké cibulové aroma, hodí se všude tam, kde používáme cibuli. Daří se ji na slunném místě a ve středně těžké, živné půdě s dostatkem humusu a vápna.
Pažitka - chutná zahradní dekoraceCibule a její použití nejen v kuchyni
Meduňka je vhodná do ovocných salátů, omáček i koktejlůMeduňka se používá do ovocných salátů, ovocných omáček, do rýžových jídel nebo do koktejlů. Používá se také jako ozdoba dortů a koláčů. Meduňka zůstane svěží, pokud ji nenakrájíme příliš drobně a budeme ji používat zastudena. Potřebuje dostatek světla, vlhkosti a propustný hlínito-písčitý substrát.
Šalvěj se používá do masových jídelŠalvěj se používá do masových jídel, na rajčata, luštěniny a do italské kuchyně. Jeho výrazné aroma se rozvine, když se krátce opeče s jídlem v horkém tuku nebo povaří v tekutině. Potřebuje dostatek světla, vlhkosti a propustný hlínito-písčitý substrát.
Co by nemělo chybět v žádné kuchyni Med v kuchyni