Marinovaný kapr

K Vánocům a štědrovečerní večeři patří bezesporu kapr a bramborový salát. Chcete vyzkoušet nějaký originální recept k přípravě kapra, toužíte oživit chuť večeře i o Vánocích? Zkuste recept na marinovaného kapra.
Smažený kapr

Co budeme potřebovat k přípravě marinovaného kapra

  • 500 gramů kapra, olej
  • 150 gramů cibule
  • pepř
  • 50 gramů kysané smetany
  • 100 gramů karotky
  • 100 gramů petržele a celeru
  • 100 gramů sterilovaného hrášku
  • cukr
  • sůl
  • citrón
  • ocet

Postup při přípravě marinovaného kapra

Do majonézy vmícháme kysanou smetanu, dochutíme solí, cukrem a octem. Vychladlou uvařenou zeleninu nakrájíme na kolečka a společně s hráškem přidáme do majonézy. Cibuli nakrájíme na kolečka, spaříme horkou vodou a po vychladnutí přidáme do omáčky. Porce kapra osolíme, opepříme a opečeme v oleji. Po vychladnutí pokapeme citronovou šťávou a vložíme do marinády. Pokrm se nechá v chladu uležet minimálně půl dne.

Tipy na štědrovečerní menu

Kapr s pivní omáčkou
Kapr na černo - tip na štědrovečerní večeři
Vánoční nadívaný kapr
Rybí polévka
Klasický smažený kapr
Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.0 Počet: 1 Nejlepší: 3 Nejhorší: 3

Diskuze

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny pěstitele, chovatele a domácí kutily. Články o pěstování rostlin, chovu zvířat a nových trendech v bydlení.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2025 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies