Co budeme potřebovat k přípravě marinovaného kapra
- 500 gramů kapra, olej
- 150 gramů cibule
- pepř
- 50 gramů kysané smetany
- 100 gramů karotky
- 100 gramů petržele a celeru
- 100 gramů sterilovaného hrášku
- cukr
- sůl
- citrón
- ocet
Postup při přípravě marinovaného kapra
Do majonézy vmícháme kysanou smetanu, dochutíme solí, cukrem a octem. Vychladlou uvařenou zeleninu nakrájíme na kolečka a společně s hráškem přidáme do majonézy. Cibuli nakrájíme na kolečka, spaříme horkou vodou a po vychladnutí přidáme do omáčky. Porce kapra osolíme, opepříme a opečeme v oleji. Po vychladnutí pokapeme citronovou šťávou a vložíme do marinády. Pokrm se nechá v chladu uležet minimálně půl dne.
Tipy na štědrovečerní menu
Kapr s pivní omáčkouKapr na černo - tip na štědrovečerní večeři
Vánoční nadívaný kapr
Rybí polévka
Klasický smažený kapr
Diskuze