Borůvky a jejich zavařování
Borůvky jsou velmi bohaté na karoten, který chrání imunitní systém a tělní buňky před volnými radikály. Významný je v borůvkách i obsah vitaminu C, třísloviny taninu, antokyanů, železa a dalších biolátek. Borůvky čistí krev, dodávají životní energii a omlazují tělo i ducha.Co budeme potřebovat k zavařování borůvek
1 litr vody, 1 lžíci cukru, borůvkyPostup přípravy
Čisté, okapané borůvky nasypeme do zavařovací sklenice, prosypeme malým množstvím cukru, zalijeme asi 1 centimetr pod okraj sklenice vodou, zavíčkujeme a sterilujeme 40 minut při teplotě 90 °C. Poté necháme borůvky pomalu vychladnout. Přejeme vám dobrou chuť.Další tipy k zavařování
Zavařování třešníZavařujte meruňky s námi
Jablka - zavařování jablek
Zavařování okurek
Dýně - dýňový kompot
Houby - zavařování hub
Hruška na talíři - zavařování
Švestky nejen k zavařování
Zavařování zeleniny - jak na brokolici a květák
Diskuze