Abychom vám mohli poskytovat služby sociálních sítí, používáme na tomto webu soubory cookie. Soubory cookie slouží k osobnímu přizpůsobení obsahu, poskytování reklam na míru. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookie.

Zavařování zeleniny - jak na brokolici a květák

Zahrada nabízí nejen ovoce, ale také zeleninu, která se výborně hodí k zavařování. Proč si letos nepochutnat třeba na zavařené brokolici, nebo na květáku s kapiemi? I v zavařované sklenici najdete spostu vitamínů.

Brokolice

Zavařování zeleniny – zavařená brokolice

Co potřebujete na 1 litr nálevu

1 lžíci hořčičných semínek, pár kuliček černého pepře, 1 bobkový list, půl lžičky kyseliny citrónové

 

Postup

Opláchnutou brokolici vložte do vroucí vody, kde jste přidali kyselinu citrónovou. Brokolici vařte až do té doby než přiměřeně změkne. Poté brokolici vyndejte z vody, rozeberte na menší kousky a naskládejte do zavařovacích sklenic. Zalijte ji horkou vodou. Sklenici sterilujte při 90 °C asi 20 minut.

 

 

Zavařování zeleniny – sladkokyselý květák s kapií

 

Co potřebujete na 1 litr nálevu

3 dl octa, 150 g cukru, půl lžičky kyseliny citrónové, sůl, pepř, bobkový list, nové koření, kapie

 

Postup

Květák namočte do osolené vody a rozeberte na menší části. Jednotlivé části květáku dejte do vařící osolené vody, kde jste předem dali kyselinu citrónovou. Vařte cca 5 až 10 minut. Vařený květák naskládejte do sklenic a proložte nakrájenou kapií. Zalijte připraveným nálevem a sterilujte při teplotě 90 °C zhruba 15 minut.

 

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 2.5 Počet: 2 Nejlepší: 3 Nejhorší: 2

Diskuze

Magazín pro všechny pěstitele, chovatele a domácí kutily. Články o pěstování rostlin, chovu zvířat a nových trendech v bydlení.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2017 eMagazíny.CZ s.r.o.