Jablka – zavařování jablek

Jablka obsahují cukry, ovocné kyseliny, draslík, hořčík, vápník, železo, fosfor, síru, mangan, pektiny, třísloviny, vonné látky a celulózu. Tyto účinné látky posilují náš organismus - bez chemie a vedlejších účinků.

Hruška a jablko

Jablka – zavařování jablek

Jablka obsahují cukry, ovocné kyseliny, draslík, hořčík, vápník, železo, fosfor, síru, mangan, pektiny, třísloviny, vonné látky a celulózu. Tyto účinné látky posilují náš organismus, a to bez chemie a vedlejších účinků.

Jablečný kompot

Co budeme potřebovat

Jablka, 250 gramů pískového cukru, 1 litr vody.

Postup přípravy

Jablka rozpůlíme, zbavíme jádřinců, nakrájíme na kousky a vložíme do čistých sklenic, přidáme vroucí nálev, sklenice zavíčkujeme a pevně utěsníme. Nakonec sklenice ponecháme ve vodní lázni 20 – 25 minut při teplotě 100°C.

Jablečný ocet

Co budeme potřebovat

1 kilogram jablek, vodu, skleněnou nádobu.

Postup přípravy

Jablka umyjte, nastrouhejte i se slupkou a jádřincem, vložte do skleněné nádoby a zalijte vodou tak, aby sahala pět centimetrů nad jablka (budete potřebovat přibližně 3 litry vody na jeden kilogram jablek). Přiklopte víčkem a nechte týden na teplém místě. Dvakrát za den odklopte a promíchejte. Po týdnu sceďte, opět uzavřete nádobu a dejte na dalších 14 dní na temné místo, například do spíže. Po 14 dnech přeceďte přes plátýnko, nalijte do lahví, uzavřete a uchovávejte v lednici. Jablečný ocet je při hubnutí opravdový pomocník! Takto připravený ocet vydrží v lednici i rok.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.3 Počet: 8 Nejlepší: 5 Nejhorší: 1

Diskuze

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny pěstitele, chovatele a domácí kutily. Články o pěstování rostlin, chovu zvířat a nových trendech v bydlení.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies