Abychom vám mohli poskytovat služby sociálních sítí, používáme na tomto webu soubory cookie. Soubory cookie slouží k osobnímu přizpůsobení obsahu, poskytování reklam na míru. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookie.

Švestky – zavařování švestek

Máte rádi švestky? Nyní je ideální čas, kdy si můžete švestky koupit a zavařit. Uvidíte jak budete rádi, když v zimě na švestky dostanete chuť a budete je mít zrovna při ruce.

Švestky

Švestky – zavařování švestek

Máte rádi švestky? Nyní je ideální čas, kdy si můžete švestky koupit a zavařit. Uvidíte jak budete rádi, když v zimě na švestky dostanete chuť a budete je mít zrovna při ruce. 

Švestkový kompot

Co budeme potřebovat

Švestky, 350 gramů pískového cukru, 1 litr vody.

 

Postup přípravy

Švestky opereme a odstopkujeme, předvařujeme v sítu 3 - 5 minut ve vodě 80 až 85˚C teplé, poté je rychle ochladíme ve studené vodě a plníme do sklenic. Zaléváme nálevem, který připravíme rozpuštěním 350 gramů cukru v 1 litru vody. Sklenice o objemu 1 litr sterilujeme 20 minut při 80°C, sklenice o objemu 0,5 litru sterilujeme 16 minut při 85 °C. 

 

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 2.8 Počet: 12 Nejlepší: 5 Nejhorší: 1

Diskuze

Magazín pro všechny pěstitele, chovatele a domácí kutily. Články o pěstování rostlin, chovu zvířat a nových trendech v bydlení.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2017 eMagazíny.CZ s.r.o.