Abychom vám mohli poskytovat služby sociálních sítí, používáme na tomto webu soubory cookie. Soubory cookie slouží k osobnímu přizpůsobení obsahu, poskytování reklam na míru. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookie.

Meruňky – zavařování meruněk

Máte rádi meruňky? Nyní je ideální čas, kdy si můžete meruňky koupit a zavařit. Uvidíte jak budete rádi, když v zimě na meruňky dostanete chuť a budete je mít zrovna při ruce.

Meruňky

Meruňky – zavařování meruněk

Máte rádi meruňky? Nyní je ideální čas, kdy si můžete meruňky koupit a zavařit. Uvidíte jak budete rádi, když v zimě na meruňky dostanete chuť a budete je mít zrovna při ruce.

Meruňky ve vlastní šťávě

Co budeme potřebovat

1 kg meruněk, 200 g pískového cukru, na každou sklenici 1 lžíci vody.

 

Postup přípravy

Meruňky omyjeme nebo jen otřeme hadříkem, po rýze je rozpůlíme, vyjmeme pecky a meruňky řeznou stranou skládáme do sklenice. Jednotlivé vrstvy ovoce prosypeme cukrem a na povrch přidáme lžíci horké, převařené vody. Sklenice hned uzavřeme, vložíme do sterilizačního hrnce a 15 minut sterilujeme při 85 °C. Po té době vyndáme z vody a necháme vychladit.

 

 

Meruňkový džem

 

Co budeme potřebovat

300 g cukru na 1 kg ovoce, 1 balíček želírovacího přípravku.

 

Postup přípravy

Přebrané a omyté meruňky zprudka vaříme, až se asi třetina šťávy odpaří. Po částech přidáme cukr a prudce vaříme ještě 5 minut. Horký džem naplníme do nahřátých sklenic a uzavřeme je víčky. Sterilujeme 20 minut při teplotě 85°C.

 

Zavařování meruněk

Co budeme potřebovat

1 kg meruněk, 200 g pískového cukru.

 

Postup přípravy

Meruňky rozpůlíme, zbavíme pecek a vložíme do čistých sklenic, přidáme vroucí nálev, sklenice zavíčkujeme a pevně utěsníme. Nakonec sklenice ponecháme ve vodní lázni 20 – 25 minut při teplotě 100°C.

 

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 2.7 Počet: 27 Nejlepší: 5 Nejhorší: 1

Diskuze

Magazín pro všechny pěstitele, chovatele a domácí kutily. Články o pěstování rostlin, chovu zvířat a nových trendech v bydlení.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2017 eMagazíny.CZ s.r.o.