Vytvořte si vlastní náušnice

Toužíte po vlastních, originálních náušnicích? Vyrobte si je! Pořízení materiálů vás nepřijde draho, spoustu komponentů navíc najdete doma. Čtěte, jak být stylová za pár korun!
Náušnice, šperky

Řetízkové náušnice

Máte-li doma řetízek, který už nenosíte, můžete jej využít k výrobě jednoduchých náušnic. Budete k tomu potřebovat kleště, drátek na výrobu háčku, spojovací kroužek, nýtky a ozdoby tvořící hlavní součást náušnice – např. korálky, kousky perletí, zajímavé knoflíky nebo drobné mušle.

 

Štípačkami z řetízku ucvakněte dva stejně dlouhé řetízky. Nasuňte na něj korálek (případně více stejnobarevných nebo různobarevných korálků), poté kleštičkami otevřete spojovací očko řetízku a navlékněte na něj spojovací kroužek. Do kroužku pak vložte háček, který jste vyrobili z drátku. Pod korálek uvažte nýtek tak, aby korálek dobře seděl. Pokud chcete mít více vyzdobenou náušnici, můžete na řetízek visící pod korálkem sekundovým lepidlem připevnit také různé kousky perletí, mušlí apod.

Náušnice ze skla - technika zvaná fusing

Chcete-li vlastnit náušnice z vitrážových sklíček, budete kromě potřeboval speciální, tzv. kantalový drát, sekundové lepidlo, kleštičky, řezák na sklo a náušnicové háčky. Pro bezpečnou práci s lepidlem si pořiďte také mikrotenové rukavice.

Pokud nevlastníte fusingovou pec, "vitrážové" náušnice si doma sami nevytvoříte. Postup je následující: řezákem si ze skla vyřízneme žádaný tvar (kruh, trojúhelník nebo třeba obdélník). Pomocí kleštiček vytvarujeme z kantalového drátu očko. Očko přilepte na sklo, přiklopíme dalším kouskem skla a v peci „zapečeme“.

Více o dekoracích:

Dekorace z dýní

Svíčky – domácí výroba

Svítící květináče jako dekorace

Moderní dekorace ve vaší zahradě

Dekorace – malování barvami na sklo 


Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.0 Počet: 1 Nejlepší: 3 Nejhorší: 3

Diskuze

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny pěstitele, chovatele a domácí kutily. Články o pěstování rostlin, chovu zvířat a nových trendech v bydlení.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies