Dekorace z dýní

Dýně není jen výborná pochoutka, ale také vhodný prostředek pro výrobu dekorace do bytu i na zahradu. Můžete z ní vyřezávat Halloweenské obludy nebo vytvořit neobvyklou romantickou dekoraci.

Dýně

Dekorace z dýně

Podzimní čas nám může zpříjemnit vlastnoručně vyrobená dekorace, kterou se jistě nemůže pochlubit každá domácnost. Buďte originální a vyrobte si netradiční dýňovou dekoraci!

Jak vytvořit z dýně vkusnou dekoraci

  1. Dýni důkladně očistěte.
  2. Odkrojte vrchní část dýně.
  3. Vydlabejte vnitřek lžící a vyplňte ji florexem. Z vydlabaného obsahu můžete připravit dýňový kompot.
  4. Do florexu postupně zapichujte větvičky, šišky, sušené květiny – záleží jen na vašich zdrojích a fantazii. Jednotlivý materiál nenapichujte do výšky, ale do šířky, aby se pak mohl přiklopit čepičkou z dýně. Během patnácti minut je originální dýňová dekorace hotová.

Halloweenská dýně

Na Halloween je v Americe běžným zvykem vyřezávat z dýní bubáky a vkládat do nich svíčky, které světélkují do noci. U nás se na dušičky tato tradice neuznává, ale proč nepřekvapit sousedy či přátele?

Jak se vyřezává halloweenská dýně

  1. Dýni důkladně očistěte.
  2. Na vrchu dýně, kde se nachází stopka, vyřízněte otvor.
  3. Otvorem pak vydlabejte lžící a nožem vnitřek dýně. Dávejte si pozor, abyste nožem nechtěně otvor nezvětšili. Poklop z dýně by pak nešel dát zpět a propadl by se.
  4. Místo, kde bude stát svíčka, vydlabejte do roviny.
  5. Seřízněte semena a vlákna také z vnitřní části poklopu (klobouček dýně).
  6. V místech, kde budete chtít vyřezat otvory, vyškrabte stěnu dýně do tloušťky 1,5 až 2 cm.
  7. Předkreslete si tvar a podobu otvorů, které budete vyřezávat. Teprve pak vyřezávejte. Pokud nevíte jak, inspirujte se různými běžně dostupnými vzory (internet, časopisy). Vzor na papíru lze přiložit na tykev a obkreslit tak, že podle vzoru budete dělat jehlou dírky po půl centimetru.
  8. Vložte do hotové dýně svíčku. Pokud není vnitřní plocha úplně rovná, vložte raději svíčku do skleničky. Pro větší bezpečnost. Navíc, vítr svíčku ve skleničce jen tak nesfoukne. (Také svíčku si můžete doma vyrobit sami)
  9. Večer zapalte svíčku a postavte dýni za okno nebo před vstupní dveře.
Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.0 Počet: 1 Nejlepší: 3 Nejhorší: 3

Diskuze

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny pěstitele, chovatele a domácí kutily. Články o pěstování rostlin, chovu zvířat a nových trendech v bydlení.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies