Jarní nádivky k masu
Na svátečních velikonočních stolech se již po celá staletí objevuje maso plněné nádivkami, které symbolizují jaro. Do nádivek se kromě na kostičky nakrájeného pečiva přidávají také nejrůznější čerstvě zelené ingredience, jako jsou například mladé kopřivy nebo petrželka. V následujících článcích naleznete recepty na tradiční i netradiční velikonoční nádivky k masu.
Netradiční velikonoční nádivky
Velikonoční beránek
K Velikonocům neodmyslitelně patří beránek, který je jedním ze symbolů Ježíše Krista. Vyzkoušíte letos recept na tradičního českého beránka, netradičního mrkvového, čokoládového s kokosem a nebo raději beránka z kynutého těsta? Recepty na všechny výše uvedené naleznete v následujících článcích:
Recepty na netradičního velikonočního beránka
Velikonoční mazance a jidáše
Mazance jsou nejstarším doloženým velikonočním pečivem u nás. Jsou to bochánky, které jsou vyrobené ze sladkého těsta připomínajícího těsto vánočkové. Pečou se na tzv. „bílou sobotu“ společně s velikonočním beránkem.
Jidášky jsou původně obřadním pečivem z kynutého těsta, které se tvaruje do nejrůznějších tvarů a po upečení pomazává medem. Naši předkové je pekli a konzumovali na zelený čtvrtek.
Velikonoční perníčky
Dalším, tradičním velikonočním pečivem, jsou perníčky. Těst, ze kterých se pečou je velmi mnoho. Níže naleznete recepty na velikonoční perníčky, které nepotřebují nechat odležet a jsou připraveny ke konzumaci již na druhý den po upečení.
Diskuze