Abychom vám mohli poskytovat služby sociálních sítí, používáme na tomto webu soubory cookie. Soubory cookie slouží k osobnímu přizpůsobení obsahu, poskytování reklam na míru. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookie.

Velikonoční perníčky

K Velikonocům také patří pečení velikonočních perníčků. Těst, ze kterých se velikonoční perníčky pečou je mnoho. Oživte si svou sbírku receptů dalším perníkovým těstem, tentokrát ve velikonoční variantě.

Květinky

Velikonoční perníčky - potřebné ingredience

  • 500 gramů hladké mouky
  • 250 gramů moučkového cukru
  • 2 vejce
  • 100 gramů másla
  • 2 lžíce rumu
  • perníkové koření (prášek do perníku)
  • půl lžičky jedlé sody
  • 50 mililitrů mléka
  • olej na vymazání

Jak postupovat při přípravě velikonočních perníčků

Mouku, cukr, prášek do perníku a jedlou sodu prosajeme na vál, promícháme a vytvoříme hromádku. V hromádce sypkých ingrediencí uděláme důlek, do kterého rozklepneme první vejce. Přidáme také med a rum (tuzemský je nejlepší). Vypracujeme tuhé těsto (ručně, zpočátku prsty, pak dlaní). Těsto rozválíme na plát asi silný 2-3 milimetry a vykrajujeme tvary, které klademe na mírně vymaštěný plech. Před vložením do trouby potřeme perníčky vlažnou vodou. Velikonoční perníčky pečeme při 170°C dozlatova asi 10-15 minut. Po vyjmutí z trouby ihned ještě horké perníčky potřeme vejcem rozšlehaném v mléce. Poté necháme na plechu vychladnout. Poté perníčky zdobíme cukrářskou polevou.

Cukrářská poleva na perníčky

  • 1 bílek
  • 150 gramů moučkového cukru
  • lžička solamylu nebo jiného škrobu

Postup

V míse utřete bílek s práškovým, třikrát prosátým cukrem. Přidejte lžičku škrobu a třete tak dlouho, až bude poleva hustá.

Zdobení velikonočních perníčků

Perníky nejčastěji zdobíme mandlemi a bílou polevou, můžeme však použít i polevu barevnou. Tu si jednoduše připravíme tak, že do základní bílé polevy přidáme trochu cukrářské potravinářské barvy smíchané s kapkou vody. Pokud nám tím poleva zřídne, přisypeme trochu cukru. Polevu vlijeme do papírových kornoutků nebo mikrotenových sáčků s ustřihnutým růžkem. Můžeme zdobit.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.0 Počet: 1 Nejlepší: 3 Nejhorší: 3

Diskuze

Magazín pro všechny pěstitele, chovatele a domácí kutily. Články o pěstování rostlin, chovu zvířat a nových trendech v bydlení.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2017 eMagazíny.CZ s.r.o.