Netradiční velikonoční nádivky

Nechte se inspirovat našimi recepty na netradiční velikonoční nádivky. Poradíme Vám, jak si připravit velmi chutnou cuketovou, barevnou a nebo masovou nádivku.

Velikonoční nádivky

Velikonoční nádivka z cukety

K přípravě budeme potřebovat 500 g cukety, 100 až 150 g strouhaného sýra, 1/2 hrnku oleje, 5 vajec, 1 velkou cibuli, 1 hrnek hladké nebo polohrubé mouky, 1 kypřicí prášek do pečiva, 6 stroužků česneku, grilovací koření, sůl, pepř, pažitku a petrželku.

Cuketu oloupeme a najemno nastrouháme. Postupně přidáme do mísy k cuketě mouku, kypřící prášek, strouhaný sýr, vejce, najemno nakrájenou cibuli a olej. Ochutíme česnekem, grilovacím kořením, solí, pepřem. Nakonec přidáme najemno nasekanou pažitku a petrželku. Hotovou nádivku vložíme do zapékací misky a v předehřáté troubě pečeme zhruba 30 až 35 minut.

Barevná velikonoční nádivka se zeleninou

K přípravě budeme potřebovat 4 rohlíky, 150 ml polotučného mléka, 3 vejce, 120 g másla, 120 g zeleniny (mrkev, hrášek, kukuřice), petrželovou nať, mletý černý pepř, muškátový oříšek.

Rohlíky nakrájíme na kolečka a zalijeme je mlékem - necháme je dobře nasáknout. Máslo rozmícháme se třemi žloutky, osolíme, opepříme a dobře zamícháme. Přidáme nasáknuté rohlíky a znovu promícháme. Z bílků ušleháme sníh a zlehka jej vmícháme do připravené směsi. Přidáme zeleninu (může být i mražená), dochutíme trochou muškátového oříšku a jemně nasekanou petrželovou natí. Hotovou nádivku vložíme do zapékací misky a v předehřáté troubě pečeme zhruba 30 až 35 minut.

Velikonoční nádivka z kuřecích jater

K přípravě budeme potřebovat 4 rohlíky, 150 ml polotučného mléka, 2 vejce, 1 balení kuřecích jater (500 g), strouhanku, česnek, sůl, pepř, majoránku a petrželovou nať.

Rohlíky nakrájíme na kolečka, zalijeme je mlékem a necháme je dobře nasáknout. Mezitím si očistíme játra a nakrájíme je na malé kousíčky (můžeme je i rozemlít). Poté smícháme nasáknuté rohlíky s kousky kuřecích jater, vejci a trochou strouhanky. Dochutíme solí, pepřem, majoránkou a najemno nasekanou petrželovou natí. Hotovou nádivku vložíme do zapékací misky a v předehřáté troubě pečeme zhruba 30 až 35 minut.

Velikonoční houbová nádivka

Chutné velikonoční nádivky


Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.0 Počet: 1 Nejlepší: 4 Nejhorší: 4

Diskuze

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny pěstitele, chovatele a domácí kutily. Články o pěstování rostlin, chovu zvířat a nových trendech v bydlení.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies