Velikonoce 2009 – recepty na velikonoční nádivky

Přinášíme Vám tipy na chutné velikonoční nádivky. Nechte se inspirovat našimi recepty a připravte vaší rodině na Velikonoce originální velikonoční nádivku. Více se dozvíte zde.

Sladký moučník

Jarní nádivka s bylinkami

1 chlebíčková veka, 5 vajíček, 250 g uzeného masa, 500 g vepřové plece, 1/4 l mléka, petrželka, nasekaná kopřiva, sůl a pepř, máslo.

Postup přípravy

Veku nakrájíme na kostičky, zalijeme mlékem, v němž jsme rozšlehali žloutky a necháme chvíli rozležet. Vepřové maso uvaříme zvlášť, zároveň vaříme i uzené maso a po vychladnutí jej nakrájíme nadrobno. Bylinky nasekáme, kopřivy před přípravou spaříme horkou vodou. Kostičky veky, maso i bylinky smícháme, mírně osolíme a opepříme. Bílky ušleháme na tuhý sníh a vmícháme do směsi. Pekáč silně vymastíme máslem, nádivku do něho rozložíme a urovnáme, povrch, pokapeme ještě máslem a upečeme v předehřáté troubě dozlatova.

Bylinková velikonoční nádivka se slaninou

200 g vepřové plece, 20 g slaniny, 2 vejce, 1 žemli, mléko, petržel, pažitka, cibule, sůl, pepř , muškátový květ.

Příprava bylinkové nádivky

Žemli nakrájíme na plátky, pokropíme několika lžícemi mléka a necháme prosáknout. Vepřové maso, slaninu a žemli umeleme, přidáme vejce, petrželku, pažitku, cibuli, koření, sůl a vše promícháme. Bylinkovou nádivku poté dáme do trouby.

Houbová velikonoční nádivka

2 rohlíky , 1 žloutek, sníh z 1 bílku, 250 g žampionů , 2 lžíce másla, mléko , petrželová nať, sůl, pepř.

Velikonoční houbová nádivka a její příprava

Očištěné a na plátky nakrájené houby podusíme na 1 lžíci másla 20 minut. Druhou lžíci másla rozetřeme se solí a žloutkem. Přidáme rohlíky navlhčené v mléce a vymačkané dušené houby, nasekanou petrželovou nať, pepř a nakonec sníh z bílku. Nádivkou naplňujeme kuře, ale pozor - kuře příliš nepřeplňujte, protože během pečení houbová nádivka nabyde.

Velikonoční beránek - recepty

Velikonoce 2009 - jednoduché a originální velikonoční dekorace

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.0 Počet: 1 Nejlepší: 4 Nejhorší: 4

Diskuze

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny pěstitele, chovatele a domácí kutily. Články o pěstování rostlin, chovu zvířat a nových trendech v bydlení.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies