Chutné velikonoční nádivky

Nechte se inspirovat našimi recepty na chutné velikonoční nádivky. Poradíme Vám, jak připravit nadýchanou nádivku s petrželkou, nádivku s uzeným masem a kopřivami a nebo vynikající mandlovou nádivku k masu.

Velikonoční nádivka

<!-- -->

5 - 6 rohlíků nebo housek, 8 bílků, 4 žloutky, 80 g másla, sádlo, 1 dcl mléka, cca 2 lžíce vody, vegeta, muškátový květ, mletý bílý pepř, hrst čerstvá petrželka

Žloutky společně s rozpuštěným máslem utřeme do pěny. Jedno deci mléka smícháme se 2 až 3 polévkovými lžičkami vody a přivedeme k varu. Vsypeme jednu vrchovatou lžičku vegety, ochutíme jemně muškátovým květem a mletým bílým pepřem. Směsí zalijeme předem nachystané na kostičky nakrájené pečivo smíchané s nadrobno nasekanou petrželkou a jemně promícháme. Necháme vychladnout. Nakonec vmícháme do nádivky utřené žloutky s máslem a velmi opatrně tuhý sníh z bílků. Nádivku pečeme v sádlem vymazaném středně velkém pekáčku. Pečeme ve středně vyhřáté troubě na 170°C dozlatova.

Velikonoční nádivka s uzeným masem a kopřivami

300 g vařeného uzeného masa, 5 - 6 rohlíků nebo housek, 5 vajec, 2 dcl mléka, 1 hrst mladých kopřiv, sádlo, mletý pepř, sůl

Rohlíky nebo housky nakrájíme na kostičky a zalijeme mlékem, aby nasákly. Uzené maso nakrájíme na malé kostičky a přidáme k nasáklému pečivu. Přidáme omyté a na jemno nasekané kopřivy (nejlépe spařené). Podle chuti osolíme a dochutíme mletým pepřem. Nádivku pečeme v sádlem vymazaném středně velkém pekáčku. Zalijeme rozšlehanými vejci smíchanými s trochou mléka. Pečeme ve středně vyhřáté troubě na 170°C dozlatova.

Mandlová velikonoční nádivka

300 g vařeného nebo pečeného drůbežího masa, 100 g slaniny, 100 g hrubě nasekaných mandlí, 100 ml smetany, 3 - 4 rohlíky nebo housky, 60 g másla, 50 g strouhanky, 3 vajíčka, vegeta, čerstvá petrželka, sádlo

Na rozehřáté pánvi zlehka osmahneme na kostičky nakrájenou slaninu, rohlíky a oloupané, hrubě nasekané mandle. Žloutky společně s rozpuštěným máslem utřeme do pěny ve větší míse. Vmícháme strouhanku, smetanu, lžičku vegety, na jemno nasekanou petrželku, na menší kousky nakrájené drůbeží maso a směs z pánve. Z bíllků ušleháme tuhý sníh, který opatrně přidáme do směsi. Nádivku pečeme v sádlem vymazaném středně velkém pekáčku, který jsme předem vyložili tenkými plátky slaniny. Pečeme ve středně vyhřáté troubě na 160°C dozlatova.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 5.0 Počet: 1 Nejlepší: 5 Nejhorší: 5

Diskuze

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny pěstitele, chovatele a domácí kutily. Články o pěstování rostlin, chovu zvířat a nových trendech v bydlení.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies