Abychom vám mohli poskytovat služby sociálních sítí, používáme na tomto webu soubory cookie. Soubory cookie slouží k osobnímu přizpůsobení obsahu, poskytování reklam na míru. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookie.

Silvestrovský punč a jeho příprava 3 x jinak

Punč je správná volba pro ty, co slaví Silvestra v rodinném kruhu, nebo u televize. Jsou to vlastně převážně čajové nápoje, které se podávají horké, jsou lahodné, zahřejí a při jejich přípravě se fantasii meze nekladou. Základem bývá dobrý horký čaj.
Barevné hrnky

Recept na vaječný punč ( pro 4 osoby )

1 lžíce čaje dobrého černého čaje, 500 ml vody, 200 ml smetany, 2 žloutky, 1 lžíce moučkového cukru, 8 lžic vínovice, špetka strouhaného muškátového oříšku

Jak budeme postupovat

Čaj nasypeme do vody a svaříme. Necháme jej 7 minut louhovat a poté přecedíme do hrnce. K hotovému teplému čaji přidáme smetanu a dva žloutky, vínovici, cukr a za stálého šlehání ohřejeme, až je punč horký a napěněný. Nesmí vařit! Hotovým punčem naplníme čtyři sklenice a posypeme špetkou strouhaného muškátového oříšku.

Recept na punč z červeného vína ( pro 4 osoby )

350 ml červeného vína, 1 citrón, 125 ml vody, 2 lžičky dobrého černého čaje

Jak budeme postupovat

Do hrnce dáme červené víno (může být i lacinější), přidáme jeden omytý, na plátky nakrájený citrón a ohřejeme. Svaříme 125 ml vody a zalijeme jí čaj, poté necháme 5 minut louhovat. Vylouhovaný čaj přecedíme přes sítko do teplého vína. Spolu znovu ohřejeme a naplníme sklenice. Ozdobíme plátky pomeranče nebo citrónu.

Recept na jablečný punč ( pro 4 osoby )

300 g jablek, 1 citrón, 500 ml jablečného moštu, 50 g cukru, 2 dl vodky, 1 lžička dobrého čaje, 125 ml vody

Jak budeme postupovat

Jablíčka omyjeme, oloupeme, rozkrojíme na čtvrtky, zbavíme jadřinců a nakrájíme na plátky. Do menšího kastrůlku dáme slupky z jablek, zalijeme je moštem, přidáme cukr, citrónovou šťávu a nastrouhanou citrónovou kůru. Vše spolu povaříme.

 

Do odstaveného moštu přecedíme hotový čaj, zamícháme, necháme přejít varem. Horkou vodou zalijeme čaj a necháme louhovat 5 minut. Do čtyř sklenic rozdělíme pokrájená jablka, zakapeme je vodkou a přelijeme horkým moštem, který přecedíme přes cedník. Zdobíme plátkem citrónu.

Další inspirace na chutné teplé i studené nápoje

Havajská káva - netradiční potěšení z kávy

Americká limonáda

Ledová káva ze sójového mléka

Novoroční punč - oslaďte si příchod nového roku

Nápoje pro zahřátí

Mražená káva

Saké - japonské rýžové víno

Domácí likér - tak trochu baileys

Mramorovaná káva

Vaječný koňak - příprava domácího likéru

Káva Pompadour - potěšení z kávy

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 5.0 Počet: 1 Nejlepší: 5 Nejhorší: 5

Diskuze

Magazín pro všechny pěstitele, chovatele a domácí kutily. Články o pěstování rostlin, chovu zvířat a nových trendech v bydlení.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2017 eMagazíny.CZ s.r.o.