Abychom vám mohli poskytovat služby sociálních sítí, používáme na tomto webu soubory cookie. Soubory cookie slouží k osobnímu přizpůsobení obsahu, poskytování reklam na míru. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookie.

Vaječný koňak - příprava domácího likéru

Vaječný likér, vaječný koňak nebo jen domácí žloutkový likér. Co je potřeba k domácí přípravě? Žloutky, vanilkový cukr, rum, zahuštěné kondenzované mléko a rum jsou zakládními ingrediencemi.
Vejce

Oslaďte si Vánoce vaječným koňakem

Chcete si osladit Vánoce nějakým sladkým likérem? Zkuste vaječný koňak (likér). Žloutky, vanilkový cukr, rum, zahuštěné kondenzované mléko a rum jsou zakládními ingrediencemi. Recept není příliš složitý, zato jím skvěle pohostíte návštěvu.

Vaječný likér chutná skvěle k některým druhům vánočního cukroví

Co budeme potřebovat k přípravě vaječného koňaku

  • 6 žloutků
  • 3 lžíce cukru
  • 3 vanilkové cukry
  • 2 zahuštěná kondenzovaná mléka
  • 1/2 litru rumu

Vaječný koňak - jednoduchá příprava

Žloutky, moučkový a vanilkový cukr smícháme a z lehka vymícháme do pěny. Poté přidáme zahuštěné sladké kondenzované mléko a přilijeme trochu mléka. Nakonec dle chuti přidáme rum. Vaječný koňak plníme do skleněných lahví. Ideální je nechat vaječný koňak alespoň 14 dní uležet.

Likérem můžete ochutit také ledovou i klasickou kávu

Receptů na likéry není nikdy dost! Likér baileys si můžete připravit i doma

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 5.0 Počet: 1 Nejlepší: 5 Nejhorší: 5

Diskuze

Magazín pro všechny pěstitele, chovatele a domácí kutily. Články o pěstování rostlin, chovu zvířat a nových trendech v bydlení.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2019 Railsformers s.r.o., Ochrana osobních údajů