Grog ze Švédska
Ingredience:
- 700 ml červeného vína
 - 250 ml brandy
 - 150 g cukru moučka
 - 50 g rozinek
 - 10 – 15 oloupaných mandlí
 - 3 hřebíčky
 - skořici (celou)
 - vanilka
 
Postup:
Do nahřátých sklenic rozdělte rozinky a mandle. Víno a brandy spolu s cukrem, hřebíčkem skořicí a vanilkou přiveďte k varu. Nakonec nalijte grog přes sítko do předem připravených sklenic.
Neodolatelný svařák
Ingredience:
- 0,80 l červeného vína
 - 1 skořici (celou)
 - 5 hřebíčků
 - 50 g rozinek
 - 100 ml cukru
 - kůra z pomeranče
 - mandle
 
Postup:
Víno přelijte do hrnce a přidejte všechny ingredience. Svařák nesmí projít varem. Poté ho nechte asi 15 minut odstát a před servírováním jej znovu ohřejte.
Jablečný punč
Ingredience:
- 1/2 l bílého vína
 - 0,5 ml jablečného moštu
 - 0,5 dl rumu
 - 2 lžíce medu
 - 1 lžíci citrónové šťávy
 - 1 jablko
 - 2 hřebíčky
 - 1 skořici (celou)
 - badyán (hvězdičku)
 
Postup:
Jablko oloupejte, nakrájejte na větší kousky a dejte do hrnce. Přidejte ostatní suroviny kromě rumu a přiveďte k varu. Poté odstavte a nechte zhruba 20 minut louhovat. Nakonec přidejte rum a punč přeceďte do vyšších sklenic.
Diskuze