Abychom vám mohli poskytovat služby sociálních sítí, používáme na tomto webu soubory cookie. Soubory cookie slouží k osobnímu přizpůsobení obsahu, poskytování reklam na míru. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookie.

Nápoje pro zahřátí

Blíží se Vánoce a i když je venku stále nádherný podzim, zima se přeci jen nezadržitelně blíží. Taky už se těšíte, až se zachumláte do deky a pustíte si svůj oblíbený film? Pro ještě lepší zážitek z takto strávených chvil se nechejte inspirovat našimi recepty na horké nápoje. 

Sklenice s rudým nápojem

Grog ze Švédska

Ingredience:

  • 700 ml červeného vína
  • 250 ml brandy
  • 150 g cukru moučka
  • 50 g rozinek
  • 10 – 15 oloupaných mandlí
  • 3 hřebíčky
  • skořici (celou)
  • vanilka

Postup:

Do nahřátých sklenic rozdělte rozinky a mandle. Víno a brandy spolu s cukrem, hřebíčkem skořicí a vanilkou přiveďte k varu. Nakonec nalijte grog přes sítko do předem připravených sklenic.

Neodolatelný svařák

Ingredience:

  • 0,80 l červeného vína
  • 1 skořici (celou)
  • 5 hřebíčků
  • 50 g rozinek
  • 100 ml cukru
  • kůra z pomeranče
  • mandle

Postup:

Víno přelijte do hrnce a přidejte všechny ingredience. Svařák nesmí projít varem. Poté ho nechte asi 15 minut odstát a před servírováním jej znovu ohřejte.

Jablečný punč

Ingredience:

  • 1/2 l bílého vína
  • 0,5 ml jablečného moštu
  • 0,5 dl rumu
  • 2 lžíce medu
  • 1 lžíci citrónové šťávy
  • 1 jablko
  • 2 hřebíčky
  • 1 skořici (celou)
  • badyán (hvězdičku)

Postup:

Jablko oloupejte, nakrájejte na větší kousky a dejte do hrnce. Přidejte ostatní suroviny kromě rumu a přiveďte k varu. Poté odstavte a nechte zhruba 20 minut louhovat. Nakonec přidejte rum a punč přeceďte do vyšších sklenic.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 2.5 Počet: 2 Nejlepší: 3 Nejhorší: 2

Diskuze

Magazín pro všechny pěstitele, chovatele a domácí kutily. Články o pěstování rostlin, chovu zvířat a nových trendech v bydlení.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2017 eMagazíny.CZ s.r.o.