Saké - japonské rýžové víno

Víte, jak chutná saké? Saké je japonské rýžové víno. V malém množství se používá do řady japonských jídel. Poodhalíme vám tajemství, co je obsahem „saké” v mnoha receptech...

Kopeček rýže

Co budeme potřebovat k přípravě saké?

  • 7 litrů vody
  • 3 kilogramy cukru krystal
  • 1 kilogram rýže
  • 140 gramů droždí
  • 2 vanilkové cukry
  • 2 citróny
  • 1/2 lžičky muškátového květu
  • 1/2 lžičky tymiánu
  • 1/2 lžičky zázvoru
  • kousek celé skořice
  • 30 kusů hřebíčků
  • 10 kusů nového koření

Postup přípravy saké

Nejprve převaříme vodu do které přidáme cukr. Do vychladlé vody s cukrem nadrobíme droždí a přidáme rýži, vanilkový cukr, muškátový květ, tymián, zázvor, skořici, hřebíček, nové koření a citróny (kůru můžete nastrouhat, dužinu citrónu nakrájet na kostky).

Saké necháme 6 týdnů kvasit v 10 litrovém demižonu (demižon je vhodné utěsnit vatou). Saké po 6 týdnech stočíme do lahví a necháme ještě dalších 14 dní uležet na tmavém místě.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 2.8 Počet: 4 Nejlepší: 4 Nejhorší: 2

Diskuze

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny pěstitele, chovatele a domácí kutily. Články o pěstování rostlin, chovu zvířat a nových trendech v bydlení.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies