Paprika – zavařování paprik
Papriky jsou velkým zdrojem vitaminu B1, B2, C, E, provitaminu A, niacinu, kyseliny listové, draslíku, hořčíku, vápníku, železa, zinku, jódu. Papriky posilují cévy, mírní bolesti žil, posilují srdce a krevní oběh, zlepšují zrak, jsou prevencí migrén.
Papriky v nálevu
Co budeme potřebovat k přípravě paprik v nálevu
2 kilogramy paprik, 2 cibule, 10 stroužků česneku, 2 litry vody, 500 mililitrů octa, 200 mililitrů oleje, 26 tabletek umělého sladidla, 1 sáček nálevu DEKO.
Postup přípravy
Nejprve si musíme připravit nálev, který uvaříme z vody, oleje, octa a sladidla. Když nálev chladne, rozkrojíme papriky, očistíme od semen a naskládáme s kolečky cibule a česnekem do zavařovacích sklenic. Naplněné sklenice přelijeme nálevem, uzavřeme, utěsníme a sterilujeme 20 minut při teplotě 80°C.
Další články o zavařování
Jahody - zavařování jahod
Zavařování zeleniny - jak na brokolici a květák
Diskuze