Oblíbené druhy masožravých rostlin

Masožravé rostliny jsou zajímavé nejen díky svému názvu, ale také díky svému tvaru, způsobu pěstování a lovu kořistí. Pojďte se společně s námi podívat na nejoblíbenější druhy masožravých rostlin.

Utricularia, masožravá rostlina

Mucholapka podivná - Dionaea muscipula

Mezi nejoblíbenější masožravé rostliny patří Mucholapka podivná (Dionaea muscipula).Mucholapka podivná musí mít maximální možné osvětlení v létě i v zimě. Je dobré ji v zimě přisvětlovat umělým světlem. Ideální teplota pro mucholapku se v létě pohybuje kolem 15 - 35 °C. Při vyšší teplotě musíme rostlině zajistit vysokou vzdušnou vlhkost.

Bublinatka - Utricularia

Bublinatky (Utricularia) tvoří poměrně bohatý rod masožravých rostlin. Bublinatky vytvářejí na svých prýtech speciální lapací orgány (měchýřky), které jsou schopny lapit velké množství miniaturních půdních organismů.

 

Bublinatka podivná, stejně tak jako mucholapka, musí mít maximální možné osvětlení v létě i v zimě. Je dobré ji v zimě přisvětlovat umělým světlem. Ideální teplota pro bublinatku se v létě pohybuje kolem 15 - 35 °C. Při vyšší teplotě musíme rostlině zajistit vysokou vzdušnou vlhkost.

Láčkovka - Nepethes

Jako další z masožravých rostlin je ve velmi velké oblibě Láčkovka (Nepethes). Láčkovky musí mít maximální možné osvětlení v létě i v zimě. Je dobré v zimě přisvětlovat umělým světlem. Horské druhy je dobré přes zimu pěstovat při teplotě 10 až 15°C, v létě 20 až 25°C. Důležitý je pokles teplot mezi dnem a nocí.

Rosnatka - Drosera

Rosnatky (Drosera) tvoří nejpočetnější rod masožravých rostlin. K lapání kořisti rosnatky využívají listy pokryté žláznatými výčnělky (tentakulemi) s vyloučenou slizovitou tekutinou. Rosnatka, stejně tak jako mucholapka, musí mít maximální možné osvětlení v létě i v zimě. Je dobré ji v zimě přisvětlovat umělým světlem. Ideální teplota pro rosnatku se v létě pohybuje kolem 15 - 35 °C.

Rostliny a jejich pěstování - další užitečné rady

Rostliny vhodné do kanceláří

Papája, charakteristika a základní rady pro pěstování

Banánovník (Musa), charakteristika a základní rady pro pěstování

Oblíbené pokojové rostliny

Pokojové rostliny a jejich rozmnožování

Pokojové rostliny potřebují tvarování a zastřihávání

Květináče pro pokojové rostliny - jak lahodit oku

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.0 Počet: 1 Nejlepší: 3 Nejhorší: 3

Diskuze

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny pěstitele, chovatele a domácí kutily. Články o pěstování rostlin, chovu zvířat a nových trendech v bydlení.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies