Není vysavač, jako vysavač

V našem dnešním článku se podíváme blíže na vysavače. Jaké existují druhy vysavačů? Co od nich můžeme očekávat? Jaký vysavač je ten nejlepší? Čtete dále a dozvíte se více.
Vysavač

Základní rozdělení- typy vysavačů:

  1. sáčkový vysavač
  2. bezsáčkový vysavač
  3. vysavač s vodním filtrem
  4. centrální vysavač

Sáčkové vysavače

Sáčkové vysavače patří mezi nejpoužívanější vysavače. Jsou oblíbené zejména pro svoje malé rozměry a jednoduchou manipulaci s nimi. Nečistoty jsou shromažďovány do papírového sáčku , který po naplnění nahradíme novým. Vysavač je určen jen pro vysávání suchých nečistot.

Bezsáčkové vysavače (cyklonové)

Bezsáčkové vysavače pracují na principu odstředivé síly (částečky prachu jsou v cyklonové komůrce urychleny na rychlost zvuku a odstraněny). Poté se vzduch dočišťuje ve výstupním filtru (tento filtr se nezanáší tak rychle, protože v cyklonové komůrce se odstraní 99,999 % částic prachu).

Tyčové vysavače

Tyčový vysavač je zmenšeným a odlehčeným modelem sáčkového vysavače. Nepoužíváme hadici, ale pohybujeme přímo celým vysavačem – je malý a lehký. Hodí se pro malé domácnosti nebo rychlý úklid.

Víceúčelové vysavače

Víceúčelové vysavače umožňují kromě vysávání suchých i mokrých nečistot, také takzvané mokré čištění koberců a čalounění.

Vodní vysavače

Vysavače s vodním filtrem nasávají vzduch přes vodu, kde je zachycena převážná část nečistot. Nasávaný vzduch s prachem projde hadicí do nádoby s vodou, zde se vytvoří "vodní bouře" a dojde k oddělení nečistot ze vzduchu.

 

Vzduch pak proudí dále a nečistoty, které nezůstanou ve vodě (10 - 20%) zachytí výstupní filtr. Vodní vysavače v poslední době nabývají na své popularitě.

Parní vysavače

Parní vysavač je přístroj, který vyrábí horkou páru pod tlakem. Touto párou můžete čistit v domácnosti cokoliv, co snese teplotu cca 120°C (nejenom podlahy, ale i obklady, kuchňskou linku, vybavení koupelny atd.)

Parní vysavače se dělí na dva druhy:

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.0 Počet: 1 Nejlepší: 4 Nejhorší: 4

Diskuze

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny pěstitele, chovatele a domácí kutily. Články o pěstování rostlin, chovu zvířat a nových trendech v bydlení.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies