Dům a bydlení – trendy design stolů

Chcete se pořídít nový stůl? V současnosti je opravdu z čeho vybírat, existuje celá škála různých druhů stolů a stolečků, které se od sebe liší použitým materiálem, variabilitou, tvarem, účelností atd. Jaký je ten nejlepší a nejmodernější?
Stůl a židle ve tvaru koňských noh

Stoly a jejich základní rozdělení

jídelní stůl konferenční stůl pracovní stůl další typ (doplňkový) stolů - například barový nebo odkládací

Trendy design stolů – jak si vybrat ten nejlepší stůl?

V současnosti je opravdu z čeho vybírat, existuje celá škála různých druhů stolů a stolečků, které se od sebe liší použitým materiálem, variabilitou, tvarem, účelností atd. Mezi nejběžněji používaný materiál u stolů patří dřevo. Moderním materiálem je také kov, umělá hmota a nebo sklo.

Pracovní stoly - do kanceláře či dětského pokoje?

U těchto typů stolů určitě záleží na účelu, pro který se má používat. Může to být stůl manažerský, stůl do pokoje dětí či malé kanceláře. Současný módní design splňuje snad všechny možné nároky, můžete mít stůl šitý přímo na míru. Může být velkoplošný, se sklopnou pracovní deskou, rohový, kulatý, elipsovitý... Důležitá je také variabilita stolu.

Jídelní stoly - na výběru záleží

Jídelní stůl patří k základnímu vybavení každé domácnosti. Rozměr jídelního stolu zpravidla udává prostor jídelny a také počet pravidelných strávníků. Nejoblíbenějším tvarem je obdelník, protože je prostorově nejméně náročný. Velmi moderní jsou celoskleněné rozměrné stoly. Pokud si ovšem takový stůl pořídíte, počítejte s tím, že jeho údržba je dosti náročná.

Konferenční stolky do obývacího pokoje

Pozornost byste měli zaměřit také na konferenční stolek. Ten je většinou umístěn uprostřed místnosti u sedací soupravy. Měl by kompozičně zapadat do celého stylu vašeho obývacího pokoje. Neměl by se nijak vymykat stylem ani tvarem od ostatního nábytku. Dnešní moderní stolky jsou elegantní a přitom jednoduché. Stylové jsou i desky z barevného plastu, zvláště se hodí pro moderní domácnosti.

Dřevěný, kovový a nebo skleněný stůl?

Dřevěný stůl se hodí takřka do jakéhokoliv interiéru a díky kvalitním lakům je velice odolný a nemění svou barvu. Mezi častou úpravu dřeva patří voskování, které dřevu zachová jeho přirozenou strukturu.

 

Sklo je velice moderní materiál, který v interiéru působí vzdušně, lehce a také velmi moderně. Sklo se výborně kombinuje s dalšími materiály jako je například kov, dřevo nebo kámen.

Další rady a tipy z rubriky - Dům a bydlení

Bezpečnostní zámky - jaký si vybrat?

Moderní dům a byt – stylové sedací soupravy

Moderní design stojanů na květiny

Koupelny - vany a jejich druhy

Dům a zahrada – schody a schodiště

Moderní dům a byt - půdní vestavby

Topení plynem, elektřinou nebo tuhými palivy?

Bydlení - umakartová jádra

Zařízení bytu pro alergiky

Nábytek a bydlení - vestavěné skříně

Bydlení - moderní dekorace pro váš dům a byt

Nábytek - postele a jejich typy

Nábytek - úspora místa v bytě či domě

Domácí výroba dílenského stolu

 

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.0 Počet: 1 Nejlepší: 4 Nejhorší: 4

Diskuze

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny pěstitele, chovatele a domácí kutily. Články o pěstování rostlin, chovu zvířat a nových trendech v bydlení.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies