Moderní dům a byt - půdní vestavby

Moderním trendem v oblasti bydlení je v součastné době rozšíření obytných prostorů s pomocí půdní vestavby. Pojďte se s námi podrobněji podívat na to, co vše vlastně půdní vestavba nabízí.

Postel a skříň

Moderní bydlení - vhodné prostory pro půdní vestavbu

Hledáte ideální prostor pro rekonstrukci? Pak právě půdní prostory mohou pro vás být možná to pravé řešení. Prostory vhodné pro vestavbu by mohly být také například původní sušárny prádla, nebo skladiště nejrůznějších nepotřebných věcí, které by se nám jinak povalovaly jinde po bytě.

Půdní vestavby – nejen pro bydlení?

Prostory, které dříve sloužily třeba jako skladiště, nebo i k jiným účelům, se dají více či méně snadno předělat. Vzniknout nám tak může třeba útulný byteček, kancelář, posilovna či ateliér. Je jen na nás, co s naším doposud nebytovým prostorem provedeme.

Půdní vestavby – komfortní bydlení

Pokud máte rozměrnou půdu, jedna z možností, jak ji plně využít, je právě půdní vestavba. Před provedením samotné rekonstrukce si musíte přesně stanovit pro jaké účely bude posléze využívána. Jednou z mnoha variant je právě již zmiňovaná přestavba půdy na obytné prostory. Toto však není zdaleka tak jednoduché, jak by se zpočátku mohlo zdát.

Atypické řešení půdní vestavby -jak na to?

Atypické řešení většiny půd, tedy alespoň co se bydlení týče, nám nedovolí udělat s takovým to prostorem učiněné zázraky. Pokud pomineme citlivé vyřešení statiky a budeme se zabývat jen prostorovým řešením, příjdeme na to, že mnoho variant na uspořádání místností v takovém bytě nemáme. Co tedy dělat v tomto případě?

Půdní vestavba versus nábytek - jaký je ten nej?

Například koupelna a toaleta se musí prostorově podřídit umístění kanalizačních stoupaček. Bez bytového architekta se vám nejspíš nepodaří ani umístit správně nábytek, respektive budete bojovat s tím, že ten stávající co už třeba máte, nakonec stejně do prostoru nebude pasovat a budete si jej muset nechat udělat na míru. Rozhodně pokud se do tohoto projektu pustíte, budete si muset připravit značnou částku peněz.

Dům a bydlení - další zajímavé články

Snižování stropů - jak na to?

Bezpečnostní dveře – jaké si vybrat?

Plastová okna a jejich údržba

Zrcadla v bytě jako dekorace

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.0 Počet: 1 Nejlepší: 3 Nejhorší: 3

Diskuze

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny pěstitele, chovatele a domácí kutily. Články o pěstování rostlin, chovu zvířat a nových trendech v bydlení.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies