Svůj vlastní vinný sklípek?

Uvažujete o tom jak vylepšit svůj dům? Víno je od dávných dob jeden z nejoblíbenějších nápojů a vinné sklípky jsou v současnosti stále více oblíbenou zastávkou. Proč si nezařídit vinný sklípek i doma?

Hroznové víno a pohár

Ženy, víno, zpěv…

Mnoho vinných sklepů nabízí posezení ve stylovém prostředí, řízené degustace a odborné přednášky o víně. Ve vinařských krajích nabízejí vinaři turistům i ochutnávky vín, posezení ve vinných sklepech nebo oblíbené dny otevřených sklepů, v tu dobu se vinaři dohodnou a střídavě zpřístupňují své sklepy letním hostům.

 

Toto bujaré období se získalo velkou oblibu a sklepy praskají ve švech. Proč si tedy nezařídit sklípek svůj a pozvat přátele na příjemné posezení u vína?

Jak vybudovat svůj vlastní vinný sklep?

Vinný sklep slouží k uchovávání, degustaci vína a zároveň také jako vinotéka.

 

Místnost, kterou se rozhodnete věnovat svému soukromému archivu vín, musí být chladná a teplota by se měla pohybovat kolem 8°C - 12°C. Nevadí pokud teplota přesáhne třeba 13°C, důležité je udržet teplotu konstantní, bez velkých teplotních výkyvů.

 

Místnost sloužící k uchování vína musí být za každou cenu temná a pokud možno suchá. Menší vlhkost ovšem nevadí. Nezbytnou součástí vlastního sklípku jsou místnosti k posezení a sociální zařízení.

Kde se dá sehnat víno?

Nejlepší volba je navštívit kvalitního vinaře, a to především na jižní Moravě. Stále častěji se kvalitní vína dají sehnat i v Čechách - např. na Roudnicku, či Mělnicku. V dnešní době už existuje po celé republice velké množství vinoték a s tím spojený i obrovský výběr vín. Pokud si ze začátku nebudete jisti, které víno koupit, měl by vám vyškolený personál poradit. Znalec rozhodně dobře zná vína, která nabízí.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.0 Počet: 1 Nejlepší: 3 Nejhorší: 3

Diskuze

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny pěstitele, chovatele a domácí kutily. Články o pěstování rostlin, chovu zvířat a nových trendech v bydlení.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies