Zvířata v moderní zahradě

Co by to bylo za moderní zahradu, kdybychom na ní neměli žádné zvířátko. Teď nemyslíme zrovna ty zvířátka, které zahrádce škodí, ale ty, které jí zkrášlují. Co vše si můžete do své moderní zahrady pořídit?
Páv

Máte zahradní jezírko? Pořiďte si do něj ryby

Pokud máte na své moderní zahradě jezírko, je škoda do něj „nevysadit“ nějaké ryby, například karase obecného, karase zlatého, jelena jesece a nebo lína obecného. Co by to bylo za vodu, kdyby v ní nic neplavalo? Uvedené druhy nejsou příliš velké a jsou poměrně nenáročné.

Ptačí voliéra okrasou terasy či zahrady

Další možnou variantou, jak obydlet svou zahrádku, je pořídit si venkovní voliéru pro ptáky. Voliéra musí být dostatečně prostorná, obecně platí, čím větší, tím lepší. Ve velké voliéře se vaši ptačí obyvatelé budou mít jako v bavlnce a budou mít dostatek prostoru na to, aby se necítili stísněně. Co se týče výběru vhodného ptačího druhu, je lepší poradit se s odborníkem. Ne všechny druhy dobře snáší celoroční pobyt na venkovním stanovišti.

Chcete být originální? Pořiďte si páva!

Netradičním obyvatelem vaší zahrádky může být například páv, který svou krásou ohromí každého, kdo vás navštíví. Chov páva není složitý, je rád ve volné přírodě (tedy i na zahradě), kde si najde svůj strom na kterém nocuje. Pro chov pávů není rozhodující venkovní teplot, neodradí je ani dlouhodobé deštivé počasí, při velmi vysokých letních teplotách vyhledávají rádi stinná místa.

Psi a kočky v moderní zahradě

Psi a kočky jsou tradičními zvířátky nejen domovů, ale také zahrádek. Co se týče výběru vhodného plemena psa a nebo kočky vám poradíme v následujících článcích:

Prodám - koupím psa

Deset nejoblíbenějších psích plemen

Štěně i chovatele si vybírejte pečlivě

Výběr psa podle jeho povahy

Nová plemena koček

 

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.0 Počet: 2 Nejlepší: 5 Nejhorší: 3

Diskuze

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny pěstitele, chovatele a domácí kutily. Články o pěstování rostlin, chovu zvířat a nových trendech v bydlení.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies