Výcvik psa – 1.díl

O psovi se říká, že je nejlepší přítel člověka. Asi je tomu tak, protože pro mnoho lidí je to vlastně nejbližší společník. Každý pes musí ale umět zareagovat na povely svého pána...
Pes na procházce s páníčkem

Výcvik psa má svá pravidla

Cílem každého výcviku, je vychovaný a ovladatelný pes. Po výcviku vás musí poslechnout na slovo. Důležité přitom je, aby vás pes poslechnul, i když zrovna chce dělat něco jiného.

 

Nežádoucí projevy psa, jako jako jsou skákání, štěkot, napadání lidí nebo psů či bojácné projevy zmizí po výcviku. Výcvik svého psa můžete dnes zcela svěřit do odborných rukou. Odevzdáte ho do jakéhosi útulku, kde ho vycvičí.

 

Zhruba po měsíci se pro něj můžete vrátit, přičemž vám cvičitel vše potřebné k ovládání svého psa vysvětlí. Naučí ho sice základním povelům, ale to ostatní je pouze na majiteli samotném... Možností, jak se naučit o svém psovi co nejvícu, je několik. Informace se dají čerpat v knihách, na internetu nebo se dá také navšívit odborný chovatel, který každému poradí „na míru“.

Vycvičit se dají všechna psí plemena

Pokud vám stačí psa naučit jednoduchým povelům, nemusíte navštěvovat cvičitelskou stanici. Chcete ho naučit základní povely? Pes slovům nerozumí, reaguje pouze na tón hlasu, který při daném povelu máte, proto povely často opakujte a trénujte. Tempo a průběh výcviku přizpůsobte nejen povaze, ale i schopnostem a stáří psa.

Jak psa naučit poslouchat? Buďte důslední a trpěliví

Neméně důležitá při výchově každého psa, je důslednost. Pes se musí naučit dodržovat pravidla a vy mu k tomu musíte dopomoci. Příkazy je třeba opakovat pořád dokola, pes pozná, kdo je pánem a po čase už nebude mít problém s tím, aby zvládl jednoduché úkony. Pokud se však stane, že se rozběhne například za kočkou, jednoduché věci, co umí od vás, nepomůžou.

Pes a jeho svět - užitečné rady naleznete v následujících článcích:

Psí plemena – malá psí plemena

Psí plemena – velká psí plemena

Deset nejoblíbenějších psích plemen

Výběr psa podle plemene

Psí konzervy, granule nebo kosti?

Psí oblečky – trendy na jaro a léto 2008

Malý nebo velký pes?

Zajímavosti ze světa psů

Psí šampóny a kondicionéry

Psí plemena - plemena vhodné pro alergiky

Psí jména - jaké jméno dát pejskovi?

Prodám - koupím psa

Psí obojek nebo popruhy?

Psí obleček - vhodný dárek pro vašeho mazlíčka

Hřebeny pro psy a jiná zvířata

Deset nejoblíbenějších psích plemen

Štěně i chovatele si vybírejte pečlivě

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 5.0 Počet: 1 Nejlepší: 5 Nejhorší: 5

Diskuze

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny pěstitele, chovatele a domácí kutily. Články o pěstování rostlin, chovu zvířat a nových trendech v bydlení.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies