Valentýnský aperitiv – recept na London drink
Ingredience:
2 cl mandlový sirup, 2 cl citronová šťáva, 4 cl skotská whisky, 1 plátek pomeranče, 2 cl cukrový sirup.
Postup přípravy:
Do šejkru vložíme led a vlijeme mandlový sirup, citronovou šťávu, skotskou whisky a cukrový sirup. Vše velmi důkladně protřepeme. Sklenici na longdrinky necháme vychladit ledem. Led ze sklenice vysypeme pryč, vlijeme připravený nápoj a podle chuti doplníme ledem. Sklenici zdobíme plátkem pomeranče.
Valentýnské hlavní menu – recept na špíz z kuřecích prsíček a krevet s tomatovou omáčkou
Potřebné ingredience:
400 g kuřecích prsou, 120 g krevet, 1 limetka, 0,01 l slunečnicového oleje, grilovací koření, sůl, pepř, olej, rýře basmati.
Tomatová omáčka:
5 rajčat, 200 g "tomato pronto", 20 g cibule, sůl, pepř, olej, bylinky (bazalku, oregáno).
Zeleninové špagety:
150 g mrkve, 150 g cukety, sezamové semínko, sezamový olej, sůl.
Špíz z kuřecích prsíček a krevet s tomatovou omáčkou – postup přípravy
Kuřecí prsa nakrájíme na větší kostky a naložíme je do oleje a koření. Přibližně po 12-ti hodinách naložené maso napícháme na špejli, k masu na špejli napícháme také 1/8 limetky a krevetu - postup opakujeme až do zaplnění celé špejle. Vše posypeme grilovacím kořením a dáme do trouby upéct.
Tomatová omáčka: Jemně nakrájenou cibuli orestujeme na pánvi do růžova, přidáme nakrájené rajčata, tomato pronto, sůl, pepř, bylinky a celou směs důkladně provaříme a přes sítko prolisujeme. Hustou omáčku můžeme zředit zeleninovým vývarem.
Zeleninové špagety: Z mrkve a cukety uděláme pomocí speciální škrabky dlohé tenké špagety. Takto připravené zeleninové špagety orestujeme na oleji, přidáme sůl, pepř, sezam. Rýži basmati uvaříme v osolené vodě s cibulí a olejem.
Špízy, zeleninové špagety a rýži basmati naaranžujeme na talíř a jemně polijeme tomatovou omáčkou.
Valentýnský dezert – recept na jemné Tiramisu
Ingredience:
8 vajec , 1 sýr Mascarpone, Amaretto, dětské piškoty, černá káva, moučkový cukr.
Postup přípravy lahodného Tiramisu:
Z bílků ušleháme tuhý sníh. Žloutky utřeme s cukrem, vmícháme sýr Mascarpone a nakonec sníh z bílků. Připravíme si uvařenou silnou černou kávu smíchanou s Amarettem, ve které namáčíme dětské piškoty. Pohár vyložíme namočenými piškoty, pokryjeme připraveným krémem a posypeme zlehka kakaem. Před podáváním necháme Tiramisu vychladnout v ledničce.
Diskuze