Třídění odpadů – důležité pro nás všechny

Třídění odpadů je trendem, který využívá čím dál větší množství domácností. Někteří lidé však zastávají názor, že třídění odpadů je zbytečné. Proč je však správné třídění tak důležité, se dozvíte v následujícím článku.
Popelnice na tříděný odpad

Třídění odpadů

Některé domácnosti pravidelně třídí odpady a tím prokazují velkou službu nejen sobě, ale také přírodě okolo nás. V dnešním světě je odpadů čím dál více, a co je horší, některé odpady jsou nerecyklovatelné a zdraví škodlivé. Tyto netříděné odpady končí ve spalovnách, kde jsou pak vypouštěny ve formě zdraví škodlivých látek do ovzduší.

Dalším důležitým důvodem, proč třídit odpady, je jejich recyklovatelnost. Přírodní zdroje nejsou nevyčerpatelné a neustále se redukují, což souvisí i s ohrožením životního prostředí.

Třídění odpadů – jak na to?

Pokud s tříděním odpadům nemáte žádné zkušenosti, nemusíte se bát, že se jedná o nějak složitý proces. Důležité je rozlišovat tři materiály, kterými jsou papír, sklo a plasty. Existují čtyři barvy kontejnerů, do kterých se odpady třídí.
Žlutá – pet lahve
Modrá – papír
Zelená – sklo
Oranžová – smíšené odpady

Co s nebezpečnými odpady?

Nebezpečné odpady často končí na skládkách. Lidé si nevědí rady, co s nimi a tak je radši odvezou někam, kde už se o ně následně nemusí zajímat. Pokud však nebezpečné odpady roztřídíte, jsou následně odvezeny na sběrné místo, kde se následně dále přebírají.

Skládky – zabijáci přírody

Skládky jsou opravdovými zabijáky přírody. Vynecháme-li to, že taková skládka působí na pohled opravdu hororově, nezapomínejme na to, že odpady se samy úplně nerozloží. Nebezpečné látky se vstřebávají do půdy a tím ji ničí. Nezapomeňte tedy, že i vy můžete alespoň malým dílem přispět k udržení čistého prostředí okolo nás.

Barevná voda přímo z kohoutku

Dlažba nebo plovoucí podlaha?

Barvy - barvy v bytě

Zateplení fasád – tepelná izolace

Oživte si interiér v podzimních tónech

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.0 Počet: 1 Nejlepší: 3 Nejhorší: 3

Diskuze

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny pěstitele, chovatele a domácí kutily. Články o pěstování rostlin, chovu zvířat a nových trendech v bydlení.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies