Dlažba nebo plovoucí podlaha?

Pokud jste na vážkách, jestli zvolit mezi dlažbou nebo plovoucí podlahou, v následujícím článku vám nabídneme pár rad a tipů, které pomohou vaše rozhodnutí ulehčit. Dlažba i plovoucí podlaha mají své pro a proti.
Plovoucí podlaha

Stavební úpravy v domácnosti

Pokud jste se již rozhodli provádět úpravy podlahy v domě nebo v bytě, musíte počítat s tím, že taková práce zabere několik dní. Jestli máte děti, přestěhujte je na dobu úprav raději k babičce. Dlažba i plovoucí podlaha potřebují i několik dní na to, aby bylo možno po nich chodit.

Podlahové krytiny – plovoucí podlaha a dlažba

Plovoucí podlaha a dlažba jsou v poslední době nejrozšířenějšími a nejoblíbenějšími druhy podlahových krytin. Obě mají společné výhody, kterými jsou především zdravotní nezávadnost a velice jednoduchá údržba, ke které vám stačí pouze mop. Toto jsou také dva z hlavních důvodů, proč jsou tyto podlahové krytiny číslem jedna a snadno tak předčí koberec, se kterým je navíc o mnoho více starostí.

Sortiment podlahových krytin

Na trhu naleznete širokou škálu designů podlahových krytin, které se však liší kvalitou i cenou. I tohoto sortimentu platí, že není třeba šetřit. Dražší podlaha vám vydrží mnohem déle než ta levná. Zde se šetřit v žádném případě nevyplácí.

Dlažba – výhody a nevýhody

Velkou nevýhodou u dlažby je především to, že je chladná. V zimě tak pro vás bude nezbytné mít nohy pořádně v teple. V létě naopak chladnou podlahu uvítáte. Další nevýhodou dlažby je to, že je kluzká a mohl by se přihodit úraz. Pokud máte malé děti a chcete si pořídit dlažbu, dohlédněte na to, aby děti chodily raději v papučích nebo protiskluzových ponožkách.

Plovoucí podlaha – výhody a nevýhody

Plovoucí podlaha je velmi oblíbená už z toho důvodu, že navozuje pocit tepla a útulnosti. Je teplejší než dlažba. Na druhé straně, její povrch je také velmi kluzký a další nevýhodou je, že se dá mnohem snadněji poškodit.

Pokud stále uvažujete mezi plovoucí podlahou a dlažbou, pokuste se zvážit všechna pro a proti. Rádi vám vyjdou přímo ve specializovaných prodejnách, které se tímto sortimentem zabývají.

Valentýnská přáníčka

Barvy - barvy v bytě

Zateplení fasád – tepelná izolace

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.0 Počet: 3 Nejlepší: 4 Nejhorší: 4

Diskuze

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny pěstitele, chovatele a domácí kutily. Články o pěstování rostlin, chovu zvířat a nových trendech v bydlení.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies