Tipy, jak zamaskovat umakartové jádro

Mnohé z nás, zejména ty, kteří bydlí v panelákovém bytě, trápí nevzhledné umakartové jádro. Zajímá vás, jak jej můžete zamaskovat, aniž byste jej museli vybourat a postavit nové zdi? Poradíme vám!
Žena, tapeta, byt

Umakart?! Raději ne…

Kdo bydlí v obyčejném paneláku, mohl by jistě dlouho povídat o útulnosti bytového jádra vystavěného z umakartu, které není zrovna estetickou záležitostí moderní doby. Dnes si povíme, jak jej můžeme „esteticky“ zamaskovat. Způsobů je hned několik...

Papírové a samolepící tapety

První možností, jak umakartové jádro zamaskovat, je s použitím papírových či textilních tapet. Ve specializovaných obchodech prodávají lepidla, které jsou přímo určené k lepení papírových či textilních tapet na umakartové jádro. Vyberte si takový vzor tapet, jaký se vám líbí – ideální jsou plastické vzory v tapetách, které mohou působit dojmem točené omítky.

Stropnice

Další možností, jak lze účinně zamaskovat umakartové jádro, je s použitím stropnic – tedy dekorativních polystyrénových čtverců, které mají své využité nejen k lepení na strop. Důležité je na stropnice lepící hmotu nanášet stejnoměrně na všechny strany, aby byla plocha celistvá a nikde nevyčnívali rohy od jednotlivých čtverců. Tento způsob je sice pracnější, ale výsledný efekt je skvělý.

Dekorativní samolepící čtverce

Dekorativní samolepící čtverce jsou také velmi dobrým a poměrně levným způsobem, jak zamaskovat nevzhledný umakart. Na trhu je k dostání velké množství vzorů, ze kterých si můžete vybrat. Výhodou je snadné zacházení – stačí odlepit papír, který chrání lepící plochu a poté jen umístit tam, kam jej chceme. Cena jednoho balení se pohybuje okolo 120 - 160 Kč (balení vystačí na 1m2).

Bambusové rohože

Pokud patříte k těm lidem, kteří mají rádi přírodu a přírodní styl, tak můžete nevzhledné umakartové jádro zamaskovat bambusovými rohožemi, které jsou běžně dostupné ve větších zahradnických centrech.

Další zajímavosti z rubriky Dům a bydlení

Ohřev vody v domácnosti – znáte bojlery?

Bezpečnostní zámky - jaký si vybrat?

Není zábradlí, jako zábradlí – základem je bezpečnost!

Obrazy a fotografie ve vašem interiéru

Dům a bydlení – trendy design stolů

Svůj vlastní vinný sklípek?

Dekorativní polštářky dotvářejí útulný domov

Koupelny - vany a jejich druhy

Dům a zahrada – schody a schodiště

 

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 2.5 Počet: 2 Nejlepší: 3 Nejhorší: 2

Diskuze

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny pěstitele, chovatele a domácí kutily. Články o pěstování rostlin, chovu zvířat a nových trendech v bydlení.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies