Spotted mist kočka

V Austrálii bylo toto plemeno uznáno, ale je dosud vzácné a jinde prakticky neznámé. Dr. Truda Stadeová z Nového Jižního Walesu vytvořila chovatelský program k vyšlechtění domácké, na lidi vázané kočky barmské stavby s tečkovaným kožíškem.
Spotted mist kočka

Historie plemene

Plemeno kočky Spotted mist vzniklo v Austrálii. Dr. Truda Stadeová z Nového Jižního Walesu vytvořila chovatelský program k vyšlechtění domácké, na lidi vázané kočky barmské stavby s tečkovaným kožíškem. Barma vnesla do plemene stavbu, společenskou povahu a čtyři základní barvy ze šesti. Habešanka dodala další dvě barvy, ticking a živost. Domácí žíhané kočky dodali tečkování a tendenci k časnému dospívání. V lednu 1980 se narodila první koťata, z poloviny barma, ze čtvrtiny habešanky a z další čtvrtiny domácí tečkované kočky. V Austrálii bylo toto plemeno uznáno, ale je dosud vzácné a jinde prakticky neznámé.

Charakter a temperament Spotted mist kočky

Tyto kočky jsou přátelské, vůči lidem jsou nesmírně vstřícné a velmi pružně se přizpůsobují životním podmínkám. Kočky tohoto plemene jsou velmi inteligentní, přítulné, harmonické a hravé. U Spotted mist kočky se cení její mírná povaha.

Péče

Spotted mist kočka má krátkou, nepřiléhavou srst. Zbarvení je modré, hnědé, čokoládové, zlaté, lila, broskvové. Spotted mist kočku postačí jednou týdně vykartáčovat. Vzhledem k mimořádné stavbě těla by měl být podíl bílkovin v její stravě vyšší.

Velikost a hmotnost Spotted mist kočky

Kočka Spotted mist je miniaturní a váha se pohybuje v rozmezí 3,5 až 6 kilogramů.

Články ke zdraví zvířat

Jak často se kočky očkují?
Přeprava zvířete z pohledu veterináře
Kastrace koček - proč ano?
Jak správně podat kočce tabletu?
Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.0 Počet: 1 Nejlepší: 3 Nejhorší: 3

Diskuze

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny pěstitele, chovatele a domácí kutily. Články o pěstování rostlin, chovu zvířat a nových trendech v bydlení.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies